16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Medii de admitere mari la liceu – Hirlaul este in top

Medii de admitere mari la liceu – Hirlaul este in top

Elevii au aflat la ce liceu vor invata urmatorii ani, dupa ce a fost facuta prima repartizare computerizata organizata de Ministerul Educatiei Nationale. In top sunt liceele din Iasi, insa imediat in lista se afla si Colegiul din Hirlau, „Sadoveanu” si „Miron Costin” din Pascani. La polul opus, mai multe scoli au ramas cu locuri libere, cum ar fi de exemplu „Mihai Busuioc” din Municipiu. Foarte important este faptul ca toti elevii repartizati la liceu trebuie sa depuna dosarele de inscriere pana pe 17 iulie, altfel vor pierde locurile!

Bucurie pentru mii de viitori liceeni. Mediile mari din anii de gimnaziu si mai ales a examenului national a facut ca ei sa fie admisi la scolile de renume si la profilele mult dorite. De exemplu, adolescentii de 10 din judet au ales scolile din Iasi, dar sunt care au ales sa studieze in scoli din Bacau sau Bucuresti, dar sunt si cazuri fericite care au ales Iasul.

In topul celor mai bune licee, cu medii mari de admitere se afla Colegiul „Stefan cel Mare” din Hirlau. La profilul Matematică Informatică ultima medie a fost de 8.84. In acest an, la aceasta unitate de invatamant sunt cupinse in programa 6 clase, Matematica Informatica, Filologie, Stiinte ale Naturii, Economie.

Și la Colegiul „Sadoveanu „din Pașcani, ultima medie a fost, la același profil, de 8.84, urmat de „Miron Costin” cu ultima medie, la Stiinte ale naturii de 8.16.

In urma repartizarii au ramas si locuri libere la 30 de instituții din județ, la diferite profile. Aici sunt scolile din Tragu Frumos – „Petru Rares”, Hirlau – Tehnologic, Halaucesti – „Bogdan Voda” si la Pascani – „Mihai Busuioc”. La ultima menționată au fost incluse în planul de școlarizare 4 clase la profesionl pe profilele – mecanic auto, frizerie coafură manichiură pedichiură și o clasă de textile și două la liceu pe profilele electromecanic și tehnician operator tehnică de calcul.

Foarte important este faptul ca toti elevii repartizati la liceu trebuie sa depuna dosarele de inscriere pana pe 17 iulie, altfel vor pierde locurile!

Mentionam ca rata de participare la Evaluarea Nationala a fost de 97,1% cu 140.712 candidati prezenti dintr-un total de 144.929 inscrisi, iar sase elevi au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow