More

  Medii de admitere mari la liceu – Hirlaul este in top

  Array

  Medii de admitere mari la liceu – Hirlaul este in top

  Elevii au aflat la ce liceu vor invata urmatorii ani, dupa ce a fost facuta prima repartizare computerizata organizata de Ministerul Educatiei Nationale. In top sunt liceele din Iasi, insa imediat in lista se afla si Colegiul din Hirlau, “Sadoveanu” si “Miron Costin” din Pascani. La polul opus, mai multe scoli au ramas cu locuri libere, cum ar fi de exemplu “Mihai Busuioc” din Municipiu. Foarte important este faptul ca toti elevii repartizati la liceu trebuie sa depuna dosarele de inscriere pana pe 17 iulie, altfel vor pierde locurile!

  Bucurie pentru mii de viitori liceeni. Mediile mari din anii de gimnaziu si mai ales a examenului national a facut ca ei sa fie admisi la scolile de renume si la profilele mult dorite. De exemplu, adolescentii de 10 din judet au ales scolile din Iasi, dar sunt care au ales sa studieze in scoli din Bacau sau Bucuresti, dar sunt si cazuri fericite care au ales Iasul.

  In topul celor mai bune licee, cu medii mari de admitere se afla Colegiul “Stefan cel Mare” din Hirlau. La profilul Matematică Informatică ultima medie a fost de 8.84. In acest an, la aceasta unitate de invatamant sunt cupinse in programa 6 clase, Matematica Informatica, Filologie, Stiinte ale Naturii, Economie.

  Și la Colegiul “Sadoveanu “din Pașcani, ultima medie a fost, la același profil, de 8.84, urmat de “Miron Costin” cu ultima medie, la Stiinte ale naturii de 8.16.

  In urma repartizarii au ramas si locuri libere la 30 de instituții din județ, la diferite profile. Aici sunt scolile din Tragu Frumos – “Petru Rares”, Hirlau – Tehnologic, Halaucesti – “Bogdan Voda” si la Pascani – “Mihai Busuioc”. La ultima menționată au fost incluse în planul de școlarizare 4 clase la profesionl pe profilele – mecanic auto, frizerie coafură manichiură pedichiură și o clasă de textile și două la liceu pe profilele electromecanic și tehnician operator tehnică de calcul.

  Foarte important este faptul ca toti elevii repartizati la liceu trebuie sa depuna dosarele de inscriere pana pe 17 iulie, altfel vor pierde locurile!

  Mentionam ca rata de participare la Evaluarea Nationala a fost de 97,1% cu 140.712 candidati prezenti dintr-un total de 144.929 inscrisi, iar sase elevi au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Cîțu a provocat o criză în Alianță pentru a-și arăta mușchii în PNL”

  Reformele adevărate și eficiente se produc doar prin voință politică și prin cooperare; indiferent de popularitatea unor decizii sau a altora. Decizia de astăzi...

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet