9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Medii de admitere mari la liceu – Hirlaul este in top

Medii de admitere mari la liceu – Hirlaul este in top

Elevii au aflat la ce liceu vor invata urmatorii ani, dupa ce a fost facuta prima repartizare computerizata organizata de Ministerul Educatiei Nationale. In top sunt liceele din Iasi, insa imediat in lista se afla si Colegiul din Hirlau, “Sadoveanu” si “Miron Costin” din Pascani. La polul opus, mai multe scoli au ramas cu locuri libere, cum ar fi de exemplu “Mihai Busuioc” din Municipiu. Foarte important este faptul ca toti elevii repartizati la liceu trebuie sa depuna dosarele de inscriere pana pe 17 iulie, altfel vor pierde locurile!

Bucurie pentru mii de viitori liceeni. Mediile mari din anii de gimnaziu si mai ales a examenului national a facut ca ei sa fie admisi la scolile de renume si la profilele mult dorite. De exemplu, adolescentii de 10 din judet au ales scolile din Iasi, dar sunt care au ales sa studieze in scoli din Bacau sau Bucuresti, dar sunt si cazuri fericite care au ales Iasul.

In topul celor mai bune licee, cu medii mari de admitere se afla Colegiul “Stefan cel Mare” din Hirlau. La profilul Matematică Informatică ultima medie a fost de 8.84. In acest an, la aceasta unitate de invatamant sunt cupinse in programa 6 clase, Matematica Informatica, Filologie, Stiinte ale Naturii, Economie.

Și la Colegiul “Sadoveanu “din Pașcani, ultima medie a fost, la același profil, de 8.84, urmat de “Miron Costin” cu ultima medie, la Stiinte ale naturii de 8.16.

In urma repartizarii au ramas si locuri libere la 30 de instituții din județ, la diferite profile. Aici sunt scolile din Tragu Frumos – “Petru Rares”, Hirlau – Tehnologic, Halaucesti – “Bogdan Voda” si la Pascani – “Mihai Busuioc”. La ultima menționată au fost incluse în planul de școlarizare 4 clase la profesionl pe profilele – mecanic auto, frizerie coafură manichiură pedichiură și o clasă de textile și două la liceu pe profilele electromecanic și tehnician operator tehnică de calcul.

Foarte important este faptul ca toti elevii repartizati la liceu trebuie sa depuna dosarele de inscriere pana pe 17 iulie, altfel vor pierde locurile!

Mentionam ca rata de participare la Evaluarea Nationala a fost de 97,1% cu 140.712 candidati prezenti dintr-un total de 144.929 inscrisi, iar sase elevi au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI