22.2 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Medicii vor putea da consultaţii private în spitale de stat la sfârşitul programului

Proiectul de lege prin care medicii vor putea face practică privată în spitalele de stat, după ce în prealabil îşi vor fi terminat programul de opt ore, va fi dezbătut în Camera Deputaţilor la începutul lunii septembrie. Parlamentarii vor putea atunci completa varianta trecută deja de Senat, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii precizând că forma finală a legii va fi prezentată la sfârşitul lui septembrie.

Legea le va permite medicilor din spitalele publice să-şi prelungească programul astfel încât, după orele pentru care sunt plătiţi de stat, să poată oferi consultaţii private în cadrul aceleeaşi unităţi, folosindu-se de infrastructura acestuia. „La începutul lunii vom dezbate proiectul privind practica privată în spitalele de stat, însă dată fiind ultima decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cred că nimeni nu o să vrea să facă practică în privat după ce-şi termină programul. Asta pentru că dacă tu ai program de la 07.00 la 12.00 şi după stai până la 17.00 să dai consultaţii private, cum o să poţi explica faptul că eşti după programul propriu-zis din spital?“, a arătat conf. dr. Camelia Bogdănici, me­dic primar oftalmolog, parlamentar UNPR în cadrul Comisiei de Sănătate de la nivelul Ca­merei Deputaţilor.

Începând cu 5 august, practica „plicului la medic“ este ilegală, orice atenţie, donaţie sau venit suplimentar oferit doctorului care lucrează în sistemul public de sănătate atrăgând consecinţe în cauză. În urma publicării deciziei ÎCCJ în Monitorul Oficial, o serie de medici din toată ţara şi-au unit vocile şi au început să ameninţe cu greva generală, considerând că li se face o nedreptate.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow