27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Medicii trag un semnal de alarmă: Nu cumpărați și nu folosiți medicamente veterinare pentru a trata infecția cu SARS-CoV-2

- Advertisement -

Medicii români trag un semnal de alarmă.

„Nu cumpărați și nu folosiți medicamente veterinare, sperând să preveniți sau să tratați infecția cu coronavirus! Puteți suferi intoxicații grave, iar efectele pe termen lung sunt incontrolabile!”

Reacția vehemență a specialiștilor vine după ce pe internet se promovează ideea falsă că un preparat antiparazitar pentru cai și câini ar fi deja folosit peste Ocean. Administrația Americană a Medicamentelor spune clar că este interzis oamenilor, iar acest fapt este valabil și în Europa. Există, în schimb, cercetări pentru alte terapii, care susțin, în mod real, recuperarea după Covid.

În farmaciile veterinare, clienții fac presiuni ca să obțină pastile împotriva viermilor intestinali, care tratează animalele de casă și de fermă. Atenție, contrar unor zvonuri, nu pot fi folosite împotriva Covid!

Adrian Marinescu, medic infecționist„Nu e un tratament miraculos și nu trebuie să ne grăbim înainte de a avea toate informațiile necesare. Comisiile de specialitate trebuie să dea avizul pentru folosirea lui. Trebuie să fim deschiși la orice variantă de tratament, numai că această deschidere trebuie să vină și cu o bază științifică în spate.″

Folosirea la om a acestui medicament este acum strict interzisă în Europa! Ba mai mult, nici animalele tratate cu acest preparat nu sunt sacrificate, iar laptele lor se aruncă.

Darius Codreanu, medic veterinar: „Nu trebuie să se regăsească în vreunul dintre produsele de origine animală: lapte, carne, ouă! Cu siguranță prezența remanentă a acestor reziduuri de avermectină indică un grad de toxicitate care nu poate fi controlat. În România și în Europa este interzisă pentru a fi folosită în tratamentul bolilor la om, indiferent de natura lor.″

O variantă plauzibilă de tratament în Europa, dar asta într-un viitor incert, e așa-numitul cocktail cu anticorpi, primit și de Donald Trump, de la medicii lui, în primele zile de infecție Covid. În Statele Unite e aprobat spre a fi folosit în situații urgente de la sfârșitul anului trecut.

Ce sunt anticorpii monoclonali? Anticorpi creați în laborator, adică sintetici, spre deosebire de cei protectori naturali, care apar după infecție. Vă amintiți că pe asta se baza tratamentul cu plasmă convalescentă. Ei bine, cei monoclonali sunt țintiți să acționeze exact împotriva proteinei spike, ”țepușă”, cu care virusul pătrunde în celulele umane. A fost probat, cu rezultate bune, și la Spitalul Matei Balș din Capitală.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow