22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Medicii de familie recomandă vaccinarea antigripală a copiilor. Iată argumentele!

Medicii de familie recomandă părinţilor să îşi vaccineze antigripal copiii în contextul în care, odată cu reînceperea cursurilor în şcoli, ar putea creşte atât numărul infecţiilor respiratorii, cât şi cel al cazurilor de gripă. Astfel ar putea fi redus riscul unei duble infectări, cu virus gripal şi cu SARS-CoV-2, dar s-ar evita şi complicaţiile determinate de virusul gripal.

Vaccinurile anti-COVID disponibile la nivel european nu sunt recomandate copiilor cu vârsta de sub 16 ani, fiind astfel expuşi la pericolul de infectare cu cele două virusuri.

„Ţinând cont de contextul în care ne aflăm, cel al pandemiei COVID-19, care ne solicită tuturor respectarea anumitor reguli de distanţare socială şi de faptul că de mai bine de jumătate de an cursurile au loc în mediul online, automat copiii au petrecut mai mult timp în case, fapt ce a dus la un număr mai mic de infecţii respiratorii şi de gripă. În contextul în care, cel puţin pentru moment, copiii nu vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 şi având în vedere că ei sunt principalii vectori de transmitere a virusului gripal, vaccinarea antigripală a acestora reprezintă o modalitate prin care îi putem proteja de o posibilă infectare cu ambele virusuri”, a declarat dr. Gindrovel Dumitra, medic primar medicină de familie şi coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei (SNMF).

Specialiştii spun că, pe lângă protejarea copiilor, astfel ar fi redusă semnificativ şi transmiterea virusului gripal în comunitate. Pentru vaccinarea copiilor există vaccinuri tetravalente cu administrare intramusculară şi intranazală, acestea fiind disponibile în farmacii, dar şi prin program naţional de vaccinare. „SNMF încurajează părinţii să se informeze despre vaccinarea antigripală şi despre beneficiile acesteia, să ia legătura cu medicul de familie, astfel încât să poată lua o decizie informată cu privire la rolul important pe care îl are vaccinarea antigripală în acest context”, au precizat reprezentanţii SNMF.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow