12.8 C
Paşcani
joi, iunie 1, 2023
Array

Medicii de familie, instruiţi pentru utilizarea cardului de sănătate

Săptămâna viitoare, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) va organiza o campanie de informare a medicilor de familie în ceea ce priveşte utilizarea cardului de sănătate.

Luni şi marţi, între orele 9.30 şi 14.00, în amfiteatrul mare al Institutului Regional de Oncologie, vor avea loc două sesiuni de instruire a medicilor de familie din judeţul Iaşi privind implementarea cardului de sănătate.

Aceste carduri vor conţine o bază de date referitoare la istoricul medical al persoanei, dovada achitării contribuţiilor pentru sănătate, grupa sanguină, RH-ul, precum şi situaţia privind donarea de organe. Se preconizează că introducerea acestor carduri va aduce schimbări majore în sistemul medical.

Medicii de familie susţin că introducerea datelor pe cardul de sănătate îi va costa foarte mult timp, fiind astfel nevoiţi să aloce din timpul dedicat consultaţiilor pentru a le putea imprima. Potrivit acestora, cardurile de sănătate sunt o legătură între pacienţi şi asigurator, iar datele ar trebui să fie imprimate pe carduri de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, nu de către medicul de familie. Pentru ca medicii să fie pregătiţi la momentul introducerii noului sistem, CJAS organizează aceste două întâlniri, în care medicii vor primi informaţiile necesare privind modalităţile de tipărire şi de eliberare a cardurilor.

„Aşteptăm ca săptămâna viitoare să primim mai multe informaţii despre card, despre utilizarea acestuia şi modalitatea de tipărire. Din câte ni s-a explicat de către cei de la CJAS, medicul va primi o sumă de bani pentru fiecare card tipărit“, a declarat dr. Elena Savin, medic de familie la Policlinica Studenţească din Iaşi.

Sursa Flacara Iasului

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow