More

  Medicii de familie, instruiţi pentru utilizarea cardului de sănătate

  Array

  Săptămâna viitoare, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) va organiza o campanie de informare a medicilor de familie în ceea ce priveşte utilizarea cardului de sănătate.

  Luni şi marţi, între orele 9.30 şi 14.00, în amfiteatrul mare al Institutului Regional de Oncologie, vor avea loc două sesiuni de instruire a medicilor de familie din judeţul Iaşi privind implementarea cardului de sănătate.

  Aceste carduri vor conţine o bază de date referitoare la istoricul medical al persoanei, dovada achitării contribuţiilor pentru sănătate, grupa sanguină, RH-ul, precum şi situaţia privind donarea de organe. Se preconizează că introducerea acestor carduri va aduce schimbări majore în sistemul medical.

  Medicii de familie susţin că introducerea datelor pe cardul de sănătate îi va costa foarte mult timp, fiind astfel nevoiţi să aloce din timpul dedicat consultaţiilor pentru a le putea imprima. Potrivit acestora, cardurile de sănătate sunt o legătură între pacienţi şi asigurator, iar datele ar trebui să fie imprimate pe carduri de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, nu de către medicul de familie. Pentru ca medicii să fie pregătiţi la momentul introducerii noului sistem, CJAS organizează aceste două întâlniri, în care medicii vor primi informaţiile necesare privind modalităţile de tipărire şi de eliberare a cardurilor.

  „Aşteptăm ca săptămâna viitoare să primim mai multe informaţii despre card, despre utilizarea acestuia şi modalitatea de tipărire. Din câte ni s-a explicat de către cei de la CJAS, medicul va primi o sumă de bani pentru fiecare card tipărit“, a declarat dr. Elena Savin, medic de familie la Policlinica Studenţească din Iaşi.

  Sursa Flacara Iasului

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Electrocasnicele vor avea o nouă etichetă energetică în UE. Ce schimbări aduce noua scară de consum de la 1 martie

  Uniunea Europeană introduce o nouă etichetă energetică îmbunătățită a UE pentru aparatele de uz casnic în toate țările europene, care urmează să fie implementată...

  Ce este AMOC. E la cel mai scăzut nivel din ultimii 1.000 de ani și poate aduce apocalipsa în Europa și SUA

  Circulația Oceanului Atlantic care stă la baza Curentului Golfului (Gulf Stream), sistemul meteorologic ce produce vremea caldă și moderată în Europa, este la cel...

  Cum se va schimba clima României până în 2100. Nepoţii noştri nu vor mai şti ce e zăpada

  După furtuna care a lovit Capitala sâmbătă seară, experţii atrag atenţia că ne îndreptăm spre o eră deloc plăcută din punct de vedere termic. Fenomene...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp