27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Medicii de familie din Iaşi îşi pot renova şi dota cabinetele cu peste 60.000 de euro oferiţi de Ministerul Sănătăţii

- Advertisement -

Medicii de familie cu personalitate juridică, fie că sunt PFA, societate comercială, asocieri de cabinete etc., care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi, au şansa de a primi finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru a-şi dota şi renova cabinetele. 

Apelul de proiecte este estimat a fi lansat la începutul lunii iulie, momentan Ministerul Sănătăţii a lansat în transparenţă decizională un ghid care va fi folosit pentru evaluarea aplicanţilor. Conform reprezentanţilor Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, care au consultat toată documentaţia pusă la dispoziţie de minister, vor avea punctaj mare cabinetele din mediul rural şi din zona de „urban mic”, inclusiv zone marginalizate, defavorizate, care se adresează populaţiilor majoritare rrome sau unei comunităţi rrome etc. „Prin intermediul acestei investiţii vor fi sprijinite acţiuni specifice realizării de renovări şi/sau dotări pentru cabinetele medicilor de familie sau asocieri de cabinete de medici de familie.

Se pot finanţa proiecte care conţin doar componenta de renovări de spaţiu, componenta de echipamente sau ambele componente”, au precizat reprezentanţii SNMF. Astfel, la componente „echipamente” un medic de familie poate obţine maximum 222.260 de lei, echivalentul a puţin peste 45.000 de euro, iar la componenta „renovare” pot fi obţinuţi maximum 73.840 de lei, echivalentul a 15.000 de euro.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow