19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Medicii de familie dau în judecată CNSAS

După patru zile în care sistemul cardului de sănătate a fost nefuncţional, medicii de familie care fac parte din Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), au anunţat că intenţionează să acţioneze în judecată Casa de Asigurări de Sănătate, pentru gestionarea defectuoasă a platformei informatice.

„Ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate de câţiva ani încoace s-a acutizat în ultimele zile şi nu mai poate fi tolerat. În Contractul-cadru, pe baza căruia se contractează întreaga activitate din sistemul de sănătate, există nenumărate obligaţii, sancţiuni şi imputări pentru furnizorii de servicii medicale, dar CNAS nu are nici obligaţii, nici sancţiuni în privinţa nefuncţionării. Legiuitorii nu au prevăzut şi nu au acceptat proceduri sau soluţii de rezervă de validare şi raportare în condiţiile în care PIAS nu funcţionează“, au precizat reprezentanţii SNMF.

Medicii spun că nu îşi asumă riscul de a lucra în mod offline deoarece ar putea rămâne cu servicii invalidate şi cu reţete plătite din propriul buzunar.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow