More

  Medicii ar putea câştiga 1.000 de euro din 2014

  Array

  Ministerul Sănătăţii a lucrat la un proiect de lege privind plata după performanţă şi competitivitate a medicilor din România. Astfel, începând cu ianuarie 2012, aceştia vor avea de ales între trei modalităţi de plată.

  Dacă până acum, unii medici lucrau atât la stat cât şi la privat, începând de anul viitor medicul care va lucra cu normă întreagă la spitalul de stat nu va mai putea lucra şi la privat.

  „Vrei să fii un medic respectat, atunci poţi să ai garanţia că stai în spitalul public cu normă întreagă şi munceşti alea şapte ore pe care le prevede Codul Muncii – pentru profesia de medic, pentru că uneori mai intri şi în linia de gardă, mai faci şi contravizită şi aşa mai departe – şi primeşti o leafă de 3.000 de lei. Poţi să vii să lucrezi suplimentar în nişte secţii private sau la nişte paturi private pe care le facem în spitalul public şi de acolo îţi completezi venitul. Asta te poate atrage să rămâi, într-adevăr, angajatul exclusiv al spitalului“, a declarat Eugen Nicolăescu în cadrul unei conferinţe.

  Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, consideră că schimbarea modului de salarizare a medicilor trebuie să reprezinte o prioritate pentru oficialii din cadrul Ministerului Sănătăţii. Mai mult, el consideră că o astfel de grilă de salarizare este absolut necesară pentru ca medicii să se diferenţieze de ceilalţi angajaţi ai statului.

  Continuare pe Flacara Iasului

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet