18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Medic ieşean: „Pacienţii COVID aduşi de la Piatra Neamţ miroseau încă a fum”

Șase pacienţi din secţia ATI de la Neamţ au fost aduşi la Spitalul mobil de la Leţcani, iar un altul a ajuns la Paşcani. Medicii ieşeni ne-au spus că aceştia erau traumatizaţi.  „Închipuiţi-vă cum e să fii în ATI, depistat cu COVID şi să mai vezi şi foc lângă tine”, ne-a declarat dr. Florin Roşu.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, şapte pacienţi de la Piatra Neamţ au fost transferaţi cu echipajele SMURD la Iaşi. Şase dintre aceştia au fost internaţi în secţia exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, la spitalul mobil de la Leţcani, iar un pacient a fost transferat la ATI la Spitalul Municipal din Paşcani. Dintre aceştia, trei sunt în stare gravă, unul dintre pacienţi fiind intubat şi ventilat mecanic. „Cei şase pacienţi veniţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ se află în Terapie Intensivă, doi dintre ei sunt intubaţi, trei sunt în stare mai gravă. Primesc încă de când au venit tratament şi tot ce este necesar. Sunt pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care, din fericire, nu au leziuni determinate prin arsură”, a precizat dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Medicul Florin Roşu, coordonator al Terapiei Intensive de la spitalul de la Leţcani, spune că starea pacienţilor este stabilă, însă au trecut printr-o traumă greu de imaginat, având în vedere că în momentul producerii incendiului patru dintre ei erau conştienţi. „Deşi se aflau în salonul de lângă, au văzut ce se întâmplă, au trecut printr-o traumă foarte mare, închipuiţi-vă cum e să fii în ATI, depistat cu COVID şi să mai vezi şi foc lângă tine. Când au ajuns la noi erau încă foarte speriaţi, cu tensiuni foarte mari, încă miroseau a fum. Îi îngrijim aşa cum îi îngrijim pe toţi, sunt pacienţi care au nevoie de ATI şi oricând se poate întâmpla ceva cu ei, dar noi sperăm să nu ajungem acolo”, a explicat dr. Florin Roşu.

Pentru a putea fi primiţi la Leţcani a fost deschis încă un salon ATI cu şase paturi, fiind chemat personal medical de acasă care să se ocupe de pacienţi. Zilele acestea se fac demersurile necesare pentru detaşarea personalului medical la Leţcani, fiind nevoie de aproximativ cinci medici, 15 asistente şi 15 infirmiere. „Urmează să ne facă o solicitare în acest sens Spitalul de Boli Infecţioase, până mâine seara (n.r. – luni) va veni ordinul referitor la detaşare şi de marţi vor putea să înceapă activitatea, până atunci ne-au spus că se descurcă cu personalul existent”, a precizat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow