Array

Medic de familie din Paşcani cel mai tare din judeţ

Medicul care a obtinut cel mai mare venit in luna iulie are cabinetul in municipiul Pascani. Suma de bani pe care a primit-o de la stat reprezinta contravaloarea serviciilor medicale pe care le-a efectuat luna trecuta. De departe este cel mai invidiat medic din Iasi, pentru ca nici macar un sef de clinica nu primeste acesti bani de la stat intr-o singura luna. Medicul de familie Camelia Racila a incasat de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi pentru luna iulie suma de 19.685 lei.

Sumele decontate de CAS pentru medicii de familie cu contract de furnizare de servicii medicale pentru luna trecuta au fost destul de mari pentru mai bine de jumatate dintre acestia. In prezent, in judetul Iasi sunt 447 de medici de familie in contract cu CAS Iasi. Dintre acestia, 230 au incasat venituri intre 10.000 si aproximativ 20.000 lei. Pe locul doi se afla mai multi medici care au incasat de la CAS un buget cu sume cuprinse intre 15.000 si 17.000 lei.

Printre medicii cu astfel de venituri se numara dr. Constantin Andronic care isi desfasoara activitatea in localitatea ieseana Scobinti, Maria Pintilie, din comuna Raducaneni, Liliana Daneliuc, Dana Creanga, Elena Mitrea, Gina Vornicu. Anul acesta, conform normelor noului contract cadru, medicul de familie este mai bine platit pentru serviciile medicale. In trecut, finantarea era facuta in proportie de 50% pentru plata per capita, pacient inscris pe lista, si 50% plata pe serviciu.

De cateva luni, odata cu semnarea noului contract cu CAS pentru 2015-2016, veniturile medicilor de familie se impart astfel: 20% pentru plata per capita si 80% pentru plata pe serviciu medical acordat. Noile reglementari au eliminat limita minima de 800 pacienti inscrisi pe lista unui medic de familie. De asemenea, numarul consultatiilor la domiciliu s-a majorat de la 21 la 42. Din bugetul lunar pe care il primesc de la CAS, medicii trebuie sa achite facturile la utilitati, materiale sanitare, salariul asistentei medicale, impozite. sursa bzi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...