23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

MEDIAFAX: Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 15% până la Crăciun. Producătorii de preparate din carne pregătesc şi ei scumpiri

Producătorii de preparate din carne vor să majoreze preţurile, până la Crăciun, cu 10%, ca urmare a scumpirii materiei prime, utilităţilor şi combustibililor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

Timiş a spus că după creşterile de preţuri la energie, gaze şi combustibili preţul cărnii a urcat în ultimele luni cu 15%.

„Oamenii au mai puţini bani în buzunar, deci cumpără mai puţin, TVA-ul este ceea ce determină ca marea majoritate a consumatorilor să se ducă în zona produselor ieftine, şi atunci mâncăm mai puţin, mai ieftin şi mai puţin sănătos”, a afirmat el.

Şeful ARC a adăugat că producătorii de mezeluri vor încerca să mărească preţurile, pentru că ei cumpără carne mai scumpă cu aproximativ 25% comparativ cu începutul anului.

„Noi vom încerca să mărim preţul cu 10%. Nu vrem, dar ne obligă situaţia, dacă materia primă este mai scumpă şi se anunţă în fiecare săptămână scumpiri. Nu ştim însă dacă piaţa va suporta majorările de preţ. Noi vom face tot ce se poate ca să rămânem în viaţă şi să ne putem vedea şi la anul”, a mai spus el.

Şi carnea de porc s-ar putea scumpi până la Crăciun cu până la 15%.

Continuare pe www.mediafax.ro

Alte articole