27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022
Array

Medalie de aur pentru un elev din Paşcani, la Olimpiada Naţională de Matematică

Elevul Cristian Vintur de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” din Pascani a obtinut medalia de aur la Olimpiada Nationala de Matematica, ce a avut loc in cadrul saptamanii “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”. In perioada 1-5 aprilie, competitia aflata la cea de-a 64 a editie s-a desfasurat, in acest an, la Brasov.

cristian vintur

Micul matematician pascanean a uimit juriul dupa ce a rezolvat cea mai grea problema de la clasa a IX a, fiind remarcat pentru metoda de rezolvare care prezenta o solutie naturala si originala. In concurs, doar un concurent din Sibiu a mai reusit sa obtina punctajul maxim la aceasta problema, din cei aproape 80 de elevi participanti din primul an de liceu, veniti din toata tara.

Cristian a primit mai multe premii printre care medalie de aur si un premiu din partea Societatii de Stiinte Matematice din Romania si mentiune din partea Ministerului Educatiei Nationale. Elevul a fost pregatit de catre profesorul de specialitate Dorin Craciun.

Directorul unitatii de invatamant din Pascani, profesor Carmen Dimitriu a declarat “Programul olimpiadei a fost dens, organizarea excelenta, sponsorii generosi, iar la festivitatea de premiere, una dintre surprize a fost prezenta matematicianului Alexandru Mironov, care a sustinut o prelegere legata de viitorul profesiei de matematician din perspectiva evolutiei societatii omenesti, care a entuziasmat si incantat asistenta.
Problemele din concurs au fost interesante si dificile, stimuland creativitatea, imaginatia, intuitia,vointa si capacitatea concurentilor de a dezvolta rationamente matematice pertinente. La clasa a 9-a subiectele au fost deosebit de dificile punand serios la incercare concurentii.” ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow