10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Medalie de aur la matematică pentru un tânăr din Pașcani – VIDEO

- Advertisement -

Un tanar din Pascani a fost premiat pentru rezultate exceptionale la… matematica. Razvan Ilascu, acum student la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iasi a participat la un concurs international in Israel, de unde s-a intors cu medalia de aur. Nu singur, ci alaturi de colegii lui de la Facultatea de Automatizari si Calculatoare din Iasi.

RAZVAN ILASCU

Pascaneanul Razvan George Ilascu, student in anul I la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iasi a participat la sfarsitul anului trecut, la un concurs international de matetatica unde a obtinut un medalia de aur.


Razvan a absolvit in 2013, Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani. In gimnaziu s-a facut remarcat prin numeroase premii obtinute la diverse competitii de matematica, la care era sustinut de profesoara Popescu Claudia.

Ramane pasionat de stiinte, iar in anii de liceu a participat la numersoase concursuri si olimpiade scolare obtinand rezultate foarte bune. In anii de liceu a fost coordonat de profesorul de matematica Ionica Marcovschi.

La concurs au participat 120 de echipe de la Universitati din Bulgaria, Belarus, Israel, Kargazstan, Polonia, România, Rusia, Turkmenistan şi Ungaria. Studenţii au avut la dispoziţie patru ore pentru a propune soluţii pentru opt probleme de matematică.

Medalia de aur a fost luată de echipa studenţilor de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare formată din: Micu Vlad – anul I, Ilaşcu Răzvan George – anul I, Prodan Adrian – anul I şi Rotaru Monica – anul I. bittv.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow