16.8 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Meci de dezbateri și preselecții, la Pașcani

Conceptul de ”debate” a venit cu rezultate frumoase anul acesta la Pașcani datorită unui club de profil, motiv pentru care la debutul anului școlar, va avea loc un eveniment la care pot participa cei interesați să dobândească abilități de convingere, tehnici de comunicare și public speaking. La Clubul copiilor, va avea loc în curând un meci demonstrativ, dar și preselecții.

Eveniment important pentru tinerii care doresc să învețe mai mult despre arta oratoriei și vor să găsească răspuns cu argumente clare pentru probleme generale ale oamenilor de pretutindeni:
Pe data de 10 octombrie,la Clubul Copiilor din Pașcani va avea loc un meci demonstrativ de ”debate”, organizat de Clubul de dezbateri ”Narnia Logic” din localitate.

Clubul de dezbateri din Pașcani, are planuri mari și multe activități programate în viitorul apropiat,motiv pentru care după meciul demonstrativ vor avea loc și preselecții, pentru că membrii clubului vor să își lărgească orizontul și să primească noi membri în echipă, indiferent de școala sau localitatea din care fac parte.

Elevii pășcăneni se pricep la dezbateri mai bine decât adulții și asta o spun rezultatele și atitudinea lor, Clubul ”Narnia Logic” din Pașcani remarcându-se în acest an prin rezulate de excepție la competițiile de profil din țară și străinătate. La dezbaterile organizate de ei, oamenii nu sunt judecați, ideile sunt analizate și susținute cu argumente clare, iar ironia, jignirile, cearta și atitudininile lipsite de control nu sunt permise.

Aceste activități urmăresc dezvoltarea spiritului critic și civic în rândul tinerilor în special, cultivând valori precum empatia, toleranța, respectul, iar polemicile constructive vizează teme de interes general din toate domeniile. Activitățile îi ajută pe participanți să aibă mai multe cunoștințe și argumente solide pentru a le susține, să se implice în comunitate, să devină responsabili.

Cea care a inițiat și coordonează activitățile clubului de dezbateri din Pașcani, Daniela Orășanu, îi îndeamnă pe tineri să descopere mai mult despre ce îi înconjoară și despre ei înșiși prin participarea la acest eveniment ”Debate-ul nu e doar o simpla discutie in contradictoriu pe o tema, de dragul de a gasi motive pentru a justifica ceva. Nu, e ceva mai mult. Te face sa gandesti, sa iti trezesti neuronii, sa iti folosesti inteligenta, sa iti deprinzi curajul si cunostintele generale, sa analizezi problemele si sa poti gandi solutii. Te protejeaza de indoctrinare, manipulare si te indeamna sa schimbi starea de fapt.
De la o gandire haotica, de la un vortex de idei, ajungi la o gandire relativ organizata. Dezbaterile ne ajuta sa ne formam propriile convingeri, rationand. Poate ca arma unora e cuvantul, dar cu siguranta gandirea e mai puternica!
HAI LA DEBATE!”

Conceptul de ” debate” este o formă structurată de dezbatere educațională, compusă formal din echipe cu un număr egal de membri. Un meci include susținerea argumentată a celor 2 echipe, fiecare reprezentând o tabără diferită. Echipa ”guvernul” care trebuie să susțină mereu moțiunea și echipa ”opoziției”, echipa negatoare, care nu este de acord cu moțiunea. Aceștia sunt puși în situația de a pune în valoare „pro” și „contra” argumente diferite pentru ambele fațete ale unor chestiuni asupra cărora oamenii, deși bine intenționați, pot fi în dezacord.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow