More

  Matematică și informatică pe tabletă, la Școala din Muncel

  Array

  Matematică și informatică pe tabletă, la Școala din Muncel

  Veste bună pentru zeci de elevi. Acești vor învăța prin metode moderne Matematică și Informatică datorită unui proiect accesat de conducere și câștigat. Astfel, școala gimnazială din Muncelul de Sus este una din cele zece de la nivel național beneficiare a Digitaliada.

  Cele mai noi metode de predare sunt puse la dispozitia elevilor din 10 scoli din țară, dintre care și cea din Muncelul de Sus – comuna Mogoșești Siret.

  Școala urmează să primească echipamente electronice și materiale didactice digitale pentru clasele V – VIII, însoțite de planuri de lecție. De asemenea, profesorii de matematică și TIC vor beneficia de training specializat, asistență și consultanță din partea echipei de proiect, pe întreg parcursul acestuia.

  Sorinela Brumă, directorul școlii câștigătoare spune că astfel de ore vor fi mult mai captivante pentru elevi și astfel vor învăța mult mai ușor lecțiile. Jocurile digitale, care vor fi folosite la orele de matematică și TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor), sunt identificate în strânsă legătură cu obiectivele de învățare din programa școlară.

  Proiectul-pilot are ca scop îmbunătăţirea performanţei școlare a elevilor la materiile matematică şi TIC prin utilizarea unor metode moderne de predare, ȋn completarea celor tradiţionale.

  Valoarea totală a proiectului este de peste 350.000 de euro.

  Școlile câștigătoare au fost selectate prin concurs de o comisie formată din reprezentanți ai Fundației Orange și ai echipei de proiect. Peste 80 de școli gimnaziale din mediul rural s-au înscris în competiție în perioada 1 martie – 25 mai 2016.

  Cele 10 școli selectate sunt:

  Școala gimnazială Comuna Solonț, județul Bacău
  Școala gimnazială nr. 1, Sat Poiana Mărului, județul Brașov
  Școala gimnazială „Tiberiu Morariu”, Sat Salva, județul Bistrița-Năsăud
  Școala gimnazială „Vasile Voiculescu”, Sat Pârscov, județul Buzău
  Școala gimnazială Luna, Comuna Luna, județul Cluj
  Școala gimnazială „Dimitrie Luchian”, Sat Piscu, județul Galați
  Școala gimnazială Sat Băcia, județul Hunedoara
  Școala gimnazială Muncelu de Sus, Comuna Mogoșești-Siret, județul Iași
  Școala gimnazială Comuna Oporelu, județul Olt
  Școala gimnazială „Samson Bodnărescu”, Sat Gălănești, județul Suceava.

  Proiectul Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și este implementat de Fundația Orange cu sprijinul ONG-urilor Asociația Actori EuropeniAsociația Cartea DalieiAsociația Societatea Online și Fundația Noi Orizonturi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Guvernul extinde campania de vaccinare. Care sunt noile categorii de persoane incluse în etapa a doua

  Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de...

  Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Decizia se va lua pe 2 februarie”

  Decizia privind începerea şcolii ar putea fi luată pe 2 februarie, a anunţat premierul Florin Cîţu, iar dacă lucrurile vor merge bine, cel mai...

  Cum ratează profesorii vaccinarea în prima fază

  Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare că fiecare unitate de învăţământ preuniversitar trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor şi personalului angajat pe...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI