9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Masuri speciale pentru alegerile europarlamentare de duminica

- Advertisement -

Duminica 26 mai 2019 se vor desfasura în România Alegerile pentru Parlamentul European, românii fiind chemaţi la urne pentru a desemna europarlamentarii care vor reprezenta ţara noastră la Bruxelles în viitorul legislativ al UE, in numar de 32 sau 33 daca Marea Britanie va parasi blocul comunitar european.

In municipiul Pascani au fost  infiintate 29 sectii de votare, cu doua sectii in plus fata de celelalte tururi de scrutin.  Pe langa cele 29 de sectii de votare au fost infiintate inca 3 sectii speciale pentru persoanele care nu se pot deplasa: o sectie la Spitalul Municipal de Urgenta, o sectie la Spitalul CFR si o sectie la Policlinica de Boli Infectioase .

Votul începe la ora 7.00, ora locală, şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locala. Pot vota toţi cetăţenii români care au vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.

De asemenea, pot vota cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, care au  domiciliul sau reşedinţa în România şi care s-au înscris în lista electorală specială pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European.

Dreptul de vot se exercită doar baza unui act de identitate valabil, emis de statul român. Alegatorii vor primi 3 buletine de vot dintre care unul pentru alegerile  europarlamentare si doua buletine de vot pentru referendumul pe tema justiției.

Administratia  locala a luat masuri speciale pentru organizarea  alegerilor  in bune conditii. Conform  unei dispozitii a primarului, este interzisa comercializarea sau consumarea bauturilor alcoolice in spatiile apropiate ale sectiilor de votare, pe o raza de 500 de metri, in intervalul orar 7-21. Cei care incalca prevederile legale vor fi sanctionati cu amenda cuprinsa intre 1500 si 4500 de lei.

La Pascani, Politia locala si cea municipala au luat masuri pentru supravegherea zonelor sectiilor de votare pe timpul alegerilor. Politistii vor fi atenti la sesizarile cetatenilor, mentinand ordinea si linistea publica in municipiu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow