27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022
Array

Măsuri radicale: Prest Serv întrerupe furnizarea apei la datornici

prest serv apa

Zeci de blocuri din Pascani urmeaza sa fie debransate de la furnizarea apei potabile, din cauza datoriilor. Masura urmeaza sa fie luata in urmatoarele saptamani. Astfel, pe langa persoanele care nu au platit la timp facturile, cumuland mai multe restante, vor suferi si locatarii care sunt la zi cu achitarea utilitatilor. Se ajunge la aceasta situatie deoarece locuintele nu detin apometre individuale.

In continuarea cei de la societatea de apa fac apel catre toti restantierii, sa isi achite in cel mai scurt timp debitele sau sa se prezinte la sediul PREST SERV APA, in vederea reesalonarii datoriilor cu un avans de minim 20% din suma de plata.
Directorul societatii de apa si canala, Prest Serv, Ioan Priseacru a spus ca, desi in urma cu cateva luni, le-a oferit datornicilor posibilitatea de a platit datoriile reesalonat si fara penalitati, acum se va trece la fapte, intentionand sa intrerupa furnizarea apei la blocurile unde se inregistreaza debite de restante mari. Totalul datoriilor numai de la persoane fizice este de aproape 10 miliarde de lei vechi, bani cu care si-ar platit si societatea furnizorii de servicii, dar si angajatii.

Conform unei hotarari de Consiliu Local, operatorul poate intrerupe furnizarea sau prestarea serviciului de alimentare cu apa, la utilizatorii care nu si-au achitat facturile pe o perioada mai mare de 30 zile calendaristice de la data expirarii termenului de plata a facturii. In acest sens, societatea de apa si canal a instiintat toate Asociatiile de Proprietari si Localtari, sefii lor urmand sa faca sedinte cu proprietarii de apartamente, pentru a evita o situatie stanjenitoare de a opri apa la tot blocul, chiar daca sunt doar, doi – trei datornici dintr-o scara cu 20 de apartamente. Mai mult decat atat, au fost puse si afise la fiecare scara de bloc, insa aceastea au disparut imediat, fiind rupte cel mai probabil chiar de cei in cauza. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow