2.8 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Măsuri radicale: cursuri, audienţe şi spectacole suspendate. Lucrări de dezinfecţie în toate şcolile

 

Măsuri radicale în zonele Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău, pentru combaterea răspândirii şi contaminării cu coronavirus. Conform unei hotărâri a Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, valabilă pe întreg teritoriul ţării în unităţile şcolare din învăţământul preuniversitar vor fi suspendate cursurile în perioada 11 – 22 martie a.c. Restricţiile vor putea fi prelungite în funcţie de evoluţia epidemiei.

Măsura este valabilă şi pentru grădiniţe iar la creşa din Paşcani administraţia locală recomanda părinţilor că în acesta perioada să nu mai fie aduşi copiii.

De asemenea Clubul Copiilor din municipiu îşi suspendă activităţile cu elevii, pentru aceasta perioada, iar la singura şcoală privată din Paşcani – Centrul de Studii Stefan cel Mare si Sfant, cursurile au fost suspendate.

Reprezentantii administratiei locale au solicitat directorilor unităţilor de invatamant,  ca în acesta perioada să fie luate măsuri stricte de igienizare în şcoli. În acest sens de la bugetul local au fost trimise deja sumele necesare în conturile şcolilor a precizat Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pascani – foto.

Aceleaşi măsuri de dezinfecţie şi igienizare vor fi luate şi de RAGCL Paşcani în autobuzele folosite la transportul public local. De asemenea în toate unităţile de comerţ şi alimetare trebuie luate măsuri de igienizare în apropierea caselor de marcat şi a căilor de acces precum şi cu toate coşurile folosite la cumpărături.

În ceea ce priveşte adunările publice, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a impus noi restricţii. Dacă înainte era necesar avizul Direcţiei de Sănătate Publică pentru evenimente la care era estimată participarea a mai mult de 1000 de persoane, acum avizul este obligatoriu dacă sunt peste 200 de participanţi. Din acest motiv toate activităţile Casei de Cultură din Paşcani au fost amânate.

Tot pentru evitarea răspândirii virusului şi audienţele de la Primărie ar urma să fie suspendate. O decizie în acest sens ar urma să fie luată în cursul zilei de miercuri.
Măsuri similare au fost luate şi la Târgu Frumos. În cursul zilei de marţi a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă unde a fost stabilit planul de acţiune şi intervenţie, în astfel de situaţii.

De asemenea, la Hârlău primarul a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Şedinţa este programată joi de la ora 10.00.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Strandul din Pascani, in administrarea CSM

Strandul Municipal din Pascani a fost dat in administrarea...

Hotarare pentru trei sensuri giratorii, dupa aproape un an de povesti

  La aproape un an de zile de cand conducerea...

Licitatie pentru lucrarile de reabilitare a Gradinitei nr 2 si a Cresei nr 1

La aproape trei ani de la semnarea contractului de...