Soferii vitezomani din judetul Iasi ar urma sa fie descurajati sa apese prea mult pedala de acceleratie. In cadrul întâlnirii trimestriale a Comisiei Consultative pentru Siguranţă Rutieră Iaşi, care a avut loc joi, 1 noiembrie, la Prefectura Judeţului Iaşi, s-a propus amplasarea unor machete 3D cu masini de politie pe drumurile din judet.

Prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu, a precizat ca va instiinta Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Iasi pentru a achizitiona aceste machete.

Mai mult, prefectul a precizat ca pe drumurile unde au avut loc accidente rutiere frecvente a fost limitata viteza la 70 de km/ora, iar actiunile in acest sens vor continua.

De asemenea, el a cerut autoritatilor judetene si locale sa marcheze corespunzator drumurile pe care le au in administrare si construirea de trotuare acolo unde există posibilitatea.

Totodata, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Iaşi au cerut treceri de pietoni la toate şcolile din judeţ situate la stradă, iar Asociaţia pentru Protecţia Rutieră “WorldStreet”- iniţierea unor cursuri de educaţie rutieră în şcolile din Iaşi, precizeaza chiar reprezentantii asociatiei pe retelele de socializare.

Si in cadrul sedintei legislativului local pascanean au fost propuse masuri pentru siguranta in traficul rutier.  Consilierul, Vasile Haldan, a cerut edilului sa puna indicatoare pentru limitarea vitezei pe drumul Pascani-Gastesti. Asta dupa ce, mai multi cetateni au reclamat ca pe aceasta portiune se circula cu viteza.

Primarul municipiului, Dumitru Pantazi, a precizat ca se va discuta acest aspect in comisia de circulatie, iar mai apoi ar urma sa fie trimisa o solicitare catre Compania Nationala de Drumuri, administratorul tronsonului mentionat.

De precizat este faptul ca aceste noi masuri vin in contextul in care au loc tot mai multe accidente rutiere grave din cauza vitezei. Numai ieri, in Pascani, Targu Frumos, Hirlau si Iasi au fost retinute peste 50 de permise si au fost retrase 8 certificate de inmatriculare.

Mentionam ca valoarea totala a amenzilor a fost de 124.000 de lei.

 

Slider


loading...
Slider