8.5 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Masuri pentru prevenirea hepatite, la o școală din Pașcani

Masuri speciale intr-o scoala din Pascani pentru prevenirea hepatitei A. Au fost luate masuri speciale, dupa ce la sfarsitul anului trecut, un elev a fost diagnositicat cu acest virus. Medicii recomanda tuturor cetatenilor sa se prezinte cat mai repede la un specialist atunci cand au simptomele acestei boli, precum varsaturi, dureri abdominale sau febra.

boli infectioase pascani

O scoala din Pascani a luat masuri dupa ce in toamna anului trecut a fost inregistrat un caz de hepatita A sau boala “mainilor murdare”.

Pentru a preveni raspandirea bolii si mai ales pentru siguranta elevilor, profesorilor si personalului auxiliar, conducerea scolii “Iordachi Cantacuzino” a hotarat sa igienizeze si sa dezinfecteze toate salile de clasa, holurile si toaletele.

Mai mult, toate tablele negre, pe care se scria cu creta au fost inlocuite cu table albe magnetice.

Pascanenii care au elevi la aceasta unitate de invatamant au fost anuntati de caz si chiar daca au fost luate masuri, parintii sunt in continuarea ingrijorati.

prof daniela simion

 

Daniela Simion, directorul unitatii de invatamant vrea sa linisteasca elevii si profesorii alaturi de parinti, ca nu exista nici un focar de hepatita in scoala si mai ales ca salile de clasa si baile sunt igienizate permanent.

Igiena personala stricata si spalatul mainilor cu apa si sapun ajuta la impedicarea transmiterii infectiei. Mai mult, fructele si legumele consummate in stare cruda trebuie spalate cu apa din abundenta. In momentul de fata, la sectia de Boli Infectioase din cadrul Spitalului Municipal sunt doua cazuri inregistrare. O fata si un baiat, ambii din localitatile din imprejurimile Pascaniului.

dr mariana falticeanu

Directia de Sanatate Publica Iasi nu confirma existenta unui focar de infectie, iar medicii recomanda tuturor cetatenilor sa se prezinte cat mai repede la un specialist atunci cand au simptomele acestei boli, precum varsaturi, dureri abdominale sau febra.

Mentionam ca hepatita A este contagioasa. Pacientii bolnavi sunt internati pentru o perioada de doua saptamani intr-un spital, unde sunt sub supraveghere medicala.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow