14.9 C
Paşcani
marți, mai 17, 2022
Array

Masuri pentru fluidizarea traficului rutier: Treceri de pietoni semnalizate si sensuri giratorii. Asfalt in loc de piatra cubica pe strada Unirii

Trecerile de pietoni din Pascani vor fi mult mai vizibile pentru soferi. Primaria a decis sa ia masuri pentru preintampinarea accidentelor rutier, in cele mai aglomerate zone de traversare a strazilor. Asta dupa ce in ultima perioada au avut loc mai multe evenimente rutiere, cu victime.
Administratia din Pascani vrea ca trecerile de pietoni din zonele aglomerate sa fie semnalizate cu lumini specifice. Totodata zonele respective vor fi iluminate cu instalatii speciale care vor fi montate deasupra trecerilor de pietoni.
Tot pentru imbunatatirea traficului rutier Primaria Pascani are in vedere amenajarea unor sensuri giratorii, in intersectiile de la Spitalul Municipal si Minimax. Proiectele urmeaza sa fie aprobate de Comisia Tehnico-Economica iar lucrarile vor fi facute anul viitor. Costurile sunt extrem de mari. De exemplu numai pentru amenajarea intersectiei de la spital ar fi nevoie de 500 000 lei, conform proiectantilor. Primaria spune ca in pret ar intra si lucrarile de amenajare a strazii si trotuarelor din zona, banii urmand sa fie luati din bugetul local.
Mentionam ca tot anul viitor ar urma sa fie asfaltata strada Unirii. Aici lucrarile vor fi facute pe doua tronsoane: primul pana la intersectia cu Dealul Spirii, unde piatra cubica va fi inlocuita cu asfalt si vor fi amenajate si trotuarele iar al doilea pana la intersectia cu strada Mihai Viteazu unde se vor turna doua straturi de asfalt. Investitia este estimate la 1.5 milioane de lei si va fi realizata cu bani de la bugetul local si de la Guvern.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole