25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Masuri pentru fluidizarea circulatiei din zona scolii din Fantanele

Relocarea activitatii Scolii Generale Iordache Cantacuzino din actuala locatie in cea a Scolii Ion Creanga, ridica o serie de probleme pe care autoritatile locale incearca sa le anticipeze si sa le rezolve. Una dintre ele este aglomeratia rutiera din zona respectiva mai ales la inceputul orelor de curs.
Cum elevii vor fi nevoiti sa ajunga la capatul orasului, nu in centru cum era pana acum, majoritatea parintirilor isi vor duce copii la scoala cu masina.

Din acest motiv, viceprimarul municipiului, Cristian Ratoi – foto,  a solicitat Politiei Locale ca imediat dupa reluarea cursurilor la scoala incepand cu 8 februarie a.c., in cartierul Fantanele sa fie patrule de politie de la circulatie pentru fluidizarea traficului.

De asemenea, primarul municipiului a spus ca se cauta o solutie pentru ca masinile care vin la scoala sa intre in curte pe o strada si sa iese pe o alta. In acest sens, urmeaza sa fie amenajata o poarta de iesire pe strada care face legatura cu zona unde urmeaza sa fie amenajat cimitirul municipal.

In momentul de fata, se fac lucrari de amenajare la Scoala Ion Creanga pentru ca o parte din elevii Scolii Iordache Cantacuzino sa fie mutati in salile de clasa.

De precizat este faptul ca in prezent, sunt 736 de elevi, 49 de cadre didactice si personalul administrativ care isi desfasoara activitatea in 29 de clase. Ordinul de incepere a lucrarilor pentru reabilitarea Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani a fost semnat in toamna anului 2019. Investitia are o valoare de circa 3,9 milioane de lei si prev ede anveloparea clădirii, schimbarea tâmplăriei şi acoperişului şi a reţelelor de utilităţi, dar si amenajarea căilor de acces precum şi a terenului din împrejurimi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow