23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Măsuri necesare pentru evitarea accidentelor pe trecerile de pietoni

Reacții după groaznicul accident petrecut ieri pe trecerea de pietoni. Tot mai mulți pășcăneni cred că acolo ar fi necesar amplasare unui semafor pentru evitarea unor astfel de evenimente. De mai mulă vreme, șeful Poliției Locale din Pașcani, Vasile Avasiloaei a propus în cadrul Comisiei de Circulației ca în acea zonă, dar și în altele, să fie luate măsuri pentru evitarea accidentelor pe trecerile de pietoni. Vezi video în cadrul știrilor INFOBIT.

Acesta este unul dintre momentele surprinse pe camerele de supraveghere. În imagini se vede clar cum fata traversează regulamentar trecera de pietoni. Vede că mașina se apropiere cu viteză spre ea și grăbește pasul, însă șoferul a frânat prea târziu. Eleva a fost luată pe bordul mașinii și izbită de asfalt.

“La trecerile de pietoni esti obligat sa reduci viteza, dar cu alcool in cap mai uiti.”

“(…) cei ce raspund de aceste treceri, sa isi faca treaba si sa aiba grija si sa elibereze vizibilitatea catre treceri, ca altfel sta situatia cand ai vizibilitate maximă (…)”

“Acolo se vor mai petrece astfel de accidente, deoarece se parchează langa trecere si e foarte aglomerat tot timpul.”

 “În acea zona, cel mai indicat este un semafor. Stai minute în șir sa treacă lumea de la piață, iar când crezi că au trecut toți și vrei să pornești, se mai găsește câte un pieton să fugă pentru a trece strada.”

Acestea sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de către pășcăneni.

Aceeași părere o au și persoanele care circulă zilnic pe acolo. – Vezi video în cadrul știrilor INFOBIT.

Si șoferii spun că ar fi bine să fie montat un semafor, chiar dacă vor fi timpi morți în care nu vor trece mașini sau pietoni.

Acea trecere nu este singura din oraș care crează probleme șoferilor și pietonilor. Acest domn spune că tot la o trecere de pietoni a văzut și chiar a fost implicat într-un accident rutier.

Astăzi, în jurul amiezii, în același loc, atunci când zona este aglomerată, câțiva șoferi nici că le-a păsat unde își parcheză mașina. Unul dintre ei a găsit de cuviință că trecerea de pietoni este locul perfect.

Membrii Comisiei de Circulație din Pașcani au luat în calcul ca în acea zonă să fie amplasat un semafor. Propunerea a fost făcută de șeful poliției Locale, Vasile Avasiloaei, iar ea va fi discutată săptămâna viitoare când va avea loc o nouă ședință a Comisiei.

Alte articole