2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Masuri disperate pentru purtarea mastii de protectie. Campanie de informare si amenzi

Administratia locala este ingrijorata de cresterea alarmanta a numarului de pascaneni infectati cu noul coronavirus. In cursul zilei de joi indicele de referinta era de 2, 32 la o mie de locuitori,  mai mare decat cel de miercuri,  dar vineri a scazut usor la 2,26. In acest context edilul Pascaniului a convocat sedinta Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta. Intalnirea a avut loc vineri de la ora 09.00. Marius Pintilie i-a informat pe cei prezenti ca el este noul primar al municipiului iar unul dintre functionarii publici a prezentat situatia din punct de vedere epidemiologic.

Primarul pascanean a solicitat masuri suplimentare pentru ca situatia sa nu se inrautateasca si prin urmare sa fie impuse restrictii suplimentare in oras. In acest sens vor fi intensificate actiunile de informare a cetatenilor. Pintilie a cerut Politiei Locale sa distribuie pliante cu mesaje pentru respectarea masurilor de protectie si sa dea amenzi celor care nu poarta masca.

De asemenea pe site-ul si pagina de Facebook ale Primariei vor fi publicate, informatii actualizate privind evolutia situatiei epidemiologice la Pascani, iar masinile Politiei Locale vor difuza prin echipamentele audio din dotare, mesajele de la ISU sau Directia Judeteana de Sanatate Publica.

Masuri imediate au fost solicitate si in pietele agroalimentare, acolo unde, mai ales in zilele de weekend, este aglomerat. Edilul a cerut ca si in aceste zone sa fie amplasate statii audio pentru informarea publica dar seful Politiei Municipale a atras atentia ca ele nu pot fi folosite decat in situatii exceptionale pentru a nu panica populatia.

Edilul a mai spus ca salariati ai Primariei vor dezinfecta parcurile si locurile de joaca pentru copii, iar un muncitor de la sere se va ocupa special de ingrijirea Parcului Municipal.

Alte articole