22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Măsuri de prevenire în „şcoala bătăilor”. Părinţii îşi fac dreptate cu pumnii, copiii suferă, conducerea pune camera de supraveghere

creditfix.ro
creditprime.ro
answear.ro
credius.ro
oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/
elefant.ro
vivacredit.ro
elefant.ro

Ultimele știri

Măsuri de prevenire în „şcoala bătăilor”
Părinţii îşi fac dreptate cu pumnii, copiii suferă, conducerea pune camera de supraveghere

Educaţie cu „parul” în comuna Valea Seacă. Mai mulţi părinţi şi-au făcut dreptate singuri agresand copii, colegi de clasa cu elevii care au reclamat că au probleme. Aceste situaţii au fost discutate astăzi în cadrul unei întâlniri organizată de conducerea şcolii împreună cu profesori, părinţi şi reprezentanţi ai Poliţiei. Numai în acest an şcolar au fost făcute publice două cazuri de elevi bătuţi de părinţii care îşi fac singuri dreptate, la această unitate de învățământ.

scandal la sc valea seaca

Şcoala gimnazială de la Valea Seacă este din nou adusă în atenţia publicului după ce mai mulţi părinţi reclamă că odrasele lor au fost bătute chiar în incinta instituției de către colegi de clasă. Zilele trecute, în atenţia presei a fost adus cazul unui băiețel bătut cu pumnii în cap şi burtă de către un tată nervos că fiul lui ar fi fost împrins de către victimă.

Pentru a preveni astfel de evenimente, astăzi a avut loc o întâlnire cu tema – Prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli la care au participat părinţi, elevi şi profesori alături de conducerea şcolii şi poliţişti.

intalnire elevi valea seaca

Pe lângă această întâlnire conducerea şcolii a luat şi alte măsuri la nivelul unităţii pentru ca elevii să fie protejaţi atât timp cât sunt la ore. Este vorba despre paza zilnică din partea unei firme de specialitate şi chiar montarea de camere video în şcoală.

Şi administraţia locală din comună a fost înştiinţată de cele întâmplate în ultima perioada la şcoală. Actualul primar, Gheorghe Baiceanu a spus că în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul acestei luni, în care va fi aprobat bugetul de cheltuieli pentru anul în curs, se va discuta şi despre achiziţionarea unui sistem de supraveghere care să fie montat în unitatea de învăţământ.

ghoerghe baiceanu primar valea seaca

Până atunci însă, primarul va trimite câteva dintre persoanele beneficiare la legea 416 să supravegheze zona, mai ales după amiază, atunci când cei de gimnaziu sunt la cursuri.

femeie v seaca

La şedinţa de astăzi a participat şi o mama care are 4 copii, dintre care 3 la această şcoală. Una dintre fete, elevă în clasa a VII a este victimă. Având probleme de sănătate, Sindromul Down, fata este batjocora unor colegii de clasă. A fost bătută, îmbrâncită iar în urmă cu câteva luni ghiozdanul ei s-a umplut cu lapte după ce aceştia i-au turnat licoarea albă.

Conducerea şcolii a fost anunţată iar Poliţia a intrat pe fir.

valea seaca

Menţionăm că în urma şedinţei de astăzi, părinţii prezenţi la întâlnire au spus problemele cu care se confruntă copiii lor şi apoi au fost înștiințați de către oamneii legii şi conducere cum să acţioneze atunci când sunt puși în fața unei situaţii de acest gen.

Materialul video în cadrul buletinului de știri INFOBIT.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
22.2 ° C
22.4 °
21.2 °
87 %
1.6kmh
22 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI