22.1 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.1 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Măsuri administrative pentru înlăturarea unui focar de hepatită A

vivacredit.ro
horacredit.ro/
creditfix.ro
creditprime.ro
fashiondays.ro
elefant.ro
answear.ro
elefant.ro
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Măsuri administrative în comuna Ciohorani pentru înlăturarea unui focar de hepatită A. Încă de la sfârşitul anului trecut administraţia locală a făcut o serie de investiţii pentru a preveni extinderea virusului hepatic în comunitate.
După data de 16 decembrie când s-au depistat 3 cazuri de hepatită A comitetul pentru situaţii de urgenţă a luat legătura cu o firmă pentru a dezinfecta fântânile, grupurile sanitare şi casele oamenilor unde s-au raportat îmbolnăvirile, precum şi vaccinarea copiilor cu vârste între 1 şi 15 ani din aceste familii.

Măsurile de prevenire şi combatere a virusului hepatic în comunitatea locală a implicat servicii de dezinfecţie şi în spaţiile publice frecventate de persoanele bolnave. Printre acestea s-au numărat Școala, Primăria şi magazinele din comună.

Săptămâna trecută, pe 19 februarie, administraţia locală a montat o cişmea pentru a asigura accesul comunităţii de rromi la o sursă de apă potabilă.

Reamintim că de la primul caz de hepatită A raportat pe 23 noiembrie, până la ultimul de pe 2 februarie, 40 de copii din Ciohorăni au avut nevoie de tratament. În prezent 12 dintre aceştia sunt vindecaţi şi s-au întors la şcoală.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
22.1 ° C
23 °
19.9 °
82 %
1kmh
10 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI