4.2 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Măsurători cadastrale gratuite în zece comune din județul Iași

Un nou lot de unităţi administrativ-teritoriale, 297 la număr, urmează să beneficieze de servicii gratuite de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a imobilelor.


Zece dintre acestea sunt comune din judeţul Iaşi: Bălţaţi – 4.142 ha, valoare estimată 1,2 milioane de lei, Hălăuceşti – 4.369 ha, 1,4 milioane de lei, Heleşteni – 3.002 ha, 1,1 milioane, Lespezi – 4.651 ha, 1,3 milioane, Mirosloveşti – 4.282 ha, 1,2 milioane lei, Mogoşeşti-Siret – 3.843 ha, valoare estimată un milion de lei, Moţca – 3.561 ha, 1,1 milioane, Stolniceni-Prăjescu – 5.345 ha, 1,7 milioane, Strunga – 7.156 ha, 2,2 milioane şi Valea Seacă – 3.585 ha, un milion de lei.

Serviciile includ, printre altele, organizarea lucrărilor sistematice de cadastru, recunoaşterea terenului, identificarea limitelor imobilelor, stabilirea limitelor imobilelor situate în intravilan şi extravilan, pregătirea fişei de date a imobilului, identificarea deţinătorilor şi colectarea actelor, actualizarea documentelor tehnice ale cadastrului.

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară se desfăşoară în perioada 2015-2023, cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional. Suma pe care Agenţia Naţională de Cadastru şi Carte Funciară a alocat-o în această etapă este de 461 de milioane de lei. Pentru comunele ieşene, durata contractului este de 592 sau 672 de zile, funcţie de suprafaţă.

Lucrările sunt gratuite pentru locuitorii acestor comunităţi, însă, potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional şi terenuri agricole subvenţionate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Un membru al familiei care deţine Agrocom Strunga cercetat pentru tentativă de omor

Silviu Stegariu a înjunghiat un tractorist care lucra pentru Agrocom. Iniţial dosarul a fost pentru loviri şi...

Medic de la Spitalul de Urgență Pașcani decorat de președintele țării cu ordinul “Meritul Sanitar”

Seful sectiei ATI de la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, medicul Sergiu Ungureanu, a fost decorat de...

FOTO/VIDEO Ziua Națională a României, marcată și în satul Soci

Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata si in satul Soci. La biserica de lemn, inchinata ostasilor...

FOTO/VIDEO – Paradă militară, de Ziua Națională a României, la Lespezi

Lespezenii s-au bucurat miercuri, de Ziua Nationala a Romaniei, asa cum nu au facut-o niciodata, la ei...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI