22.4 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023
Array

Masura nepasarii nostre: Doi copii traiesc, de cand s-au nascut, intr-un bordei de lut si fara curent electric. Primaria Pascani, nu a facut nimic sa ii ajute

Doi copii frumosi si isteti isi petrec copilaria intr-un bordei de lut de cativa metri patrati, in suburbia Blagesti. Casa este mostenita de la strabunici si are peste 100 de ani vechime.

Mai mult, de cand s-au nascut acestia traiesc fara curent electric impreuna cu parintii sai. Este vorba despre familia Cotovanu de pe strada Avram Iancu, nr 74,  uitata de Dumnezeu si autoritatile locale. Cazul este cu atat mai zguduitor cu cat cei doi copiii, Florentina si Andrei in varsta de 5 respectiv 4 ani, nu au decat o singura dorinta si anume sa aiba si ei posibilitatea sa se uita la desene animate.

Primaria Pascani, nu a facut nimic sa ii ajute

In casa este o curatenie desavarsita, iar copiii sunt ingrijiti bine. Mama lor munceste cu ziua pe la oricine are nevoie de ajutor, iar tatal lor la un aprozar din Pascani, de unde primeste in schimb legume si fructe. Mai exact, cei patru reusesc sa se descurce doar cu cateva milioane de lei pe luna si cu ce mai da Dumnezeu. Acesta este si motivul pentru care familia Cotovanu nu reuseste sa stranga bani pentru a se racorda la reteua de curent electric.
In zadar s-au dus de nenumarate ori la Primaria Pascani sa ceara un ajutor social pentru rezolvarea problemei. Nimeni nu i-a luat in seama, nimeni nu le-a dat o mana de ajutor. Nici fostul si nici actualul primar, iar cei de la Asistenta Sociala, cei mai indreptatiti sa se implice in astfel de cazuri, au ridicat, nepasatori, din umeri.

In replica, primarul Dumitru Pantazi sustine ca, acum a auzit de acest caz, de la reporterii TV BIT. El sustine ca se va duce personal acolo, in cursul zilei de maine pentru a vedea la fata locului cum poate fi ajutata acesta familie.

Au nevoie de ajutor pentru a merge la gradinita

O alta problema pentru familia Cotovanu este inceperea noului an scolar. Cei doi copii trebuie sa mearga la gradinita dar parintii nu au bani cu ce sa le cumpere cele necesare. Mama copiilor s-a speriat cand a vazut lista data de educatoare cu ceea ce trebuie sa le cumpere.
Televiziunea locala BIT TV face un apel, pe acesta cale, tuturor cetatenilor de suflet, sa ii ajute pe acesti copii pentru a-si putea indeplini visul de a merge la gradinita si de a avea curent electric pentru a avea acces la desene animate asa cum au vazut la bunicii lor din comuna Tatarusi. Cei interesati pot suna la nr de tel 0766 800 644.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow