15.5 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

Mastile traditionale de la Ruginoasa, expuse in muzeu

Initiativa laudabila in comuna Ruginoasa. Muzeul din cadrul Centrului Cultural din Ruginoasa va fi imbogatit cu masti traditionale specifice Anului Nou, cu vitrine noi si cu manechine imbracate traditional sarbatorilor de iarna. Toate acestea vor fi facute in cadrul unui proiect cu finantare europeana, accesat de administratia locala din comuna.

Muzeul etnografic din cadrul Centrului Cultural din Ruginoasa va avea in curand mai multe piese traditionale. Administratia locala urmeaza sa primeasca o finantare de 15.000 de euro, in cadrul unui proiect depus prin Grupul de Actiune Locala Iasi Sud-Vest, privind punerea in valoare a patrimoniului local.

Mai exact, potrivit celor spuse de primarul Danut Nechifor, in muzeu vor fi expuse mastile traditionale de Anul Nou si mai multe manechine imbracate specific acestei perioade. Toate produsele ar urma sa fie luate de la un mester popular din comuna .

De asemenea, vor fi cumparate si vitrine noi pe care sa fie asezate o parte din obiectele care se gasesc acum in cadrul institutiei publice din localitatea de resedinta.

Mentionam ca Centrul Cultural din Ruginoasa a fost infiintat in 2013 si cuprinde un punct muzeistic arheologic si unul etnografic. Sunt expuse obiecte de uz casnic si mestesugaresc, piese de port popular specifice comunitatii.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bataie de joc: Dupa majorarea salariilor si numeroase angajari, primarul Pintilie propune cresterea cu cca 40% a taxelor si impozitelor pentru pascaneni. Va...

La Pascani taxele si impozitele locale ar urma sa fie majorate cu cca 40%. Initiativa fara precedent,...

Inca un tanar, in legislativul pascanean: “Săracă nu este o comunitate care nu are bani, ci o comunitate care nu are vise!

Legislativul pascanean are un nou consilier local. La inceputul sedintei ordinare din 28 octombrie a.c. , Alexandru...

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI