More

  Mastile traditionale de la Ruginoasa, expuse in muzeu

  Initiativa laudabila in comuna Ruginoasa. Muzeul din cadrul Centrului Cultural din Ruginoasa va fi imbogatit cu masti traditionale specifice Anului Nou, cu vitrine noi si cu manechine imbracate traditional sarbatorilor de iarna. Toate acestea vor fi facute in cadrul unui proiect cu finantare europeana, accesat de administratia locala din comuna.

  Muzeul etnografic din cadrul Centrului Cultural din Ruginoasa va avea in curand mai multe piese traditionale. Administratia locala urmeaza sa primeasca o finantare de 15.000 de euro, in cadrul unui proiect depus prin Grupul de Actiune Locala Iasi Sud-Vest, privind punerea in valoare a patrimoniului local.

  Mai exact, potrivit celor spuse de primarul Danut Nechifor, in muzeu vor fi expuse mastile traditionale de Anul Nou si mai multe manechine imbracate specific acestei perioade. Toate produsele ar urma sa fie luate de la un mester popular din comuna .

  De asemenea, vor fi cumparate si vitrine noi pe care sa fie asezate o parte din obiectele care se gasesc acum in cadrul institutiei publice din localitatea de resedinta.

  Mentionam ca Centrul Cultural din Ruginoasa a fost infiintat in 2013 si cuprinde un punct muzeistic arheologic si unul etnografic. Sunt expuse obiecte de uz casnic si mestesugaresc, piese de port popular specifice comunitatii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru firmele din turism și HORECA

  Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru firmele din turism și HORECA. Este vorba de un ajutor în valoare de 20% din pierderile suferite în 2020, comparativ cu anul 2019. //

  Schimbări pe platforma națională de vaccinare. Ce informații noi au apărut

  Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, joi seară, că platforma de programare a fost optimizată şi arată poziţia în lista de aşteptare şi capacitatea de vaccinare. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet