-6.8 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Maşinile cu motoare diesel şi pe benzină au zilele numărate. Cât timp vor mai putea fi vândute?

Maşinile cu motoare diesel şi pe benzină sunt condamnate la dispariţie. Ar mai putea fi vândute în Uniunea Europeană doar 14 ani de acum înainte. Planurile de retragere au devenit mult mai agresive, ca de altfel întreg programul de reducere a amprentei de carbon în Uniunea Europeană.

Oficialii Comisiei Europene discută stabilirea unei noi ţinte de interzicere a vânzărilor de maşini cu motoare pe benzină şi motorină. Noua ţintă ar putea fi 2035. „Bruxelles-ul pregăteşte condamnarea la moarte a motoarelor termice”, titrează publicaţia Politico, care citează trei oficiali europeni. Aceasta ar fi o schimbare majoră faţă de planurile actuale.

Noile reguli pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon ar fi parte a revizuirii standardelor prezente în Green Deal, care prevedeau atingerea emisiilor zero în 2050. Însă acum, oficialii Comisiei analizează posibilitatea de a impune o reducere a emisiilor cu 60% până în 2030, mult peste obiectivul de 37,5% menţionat iniţial. Până în 2035, obiectivul ar putea fi de reducere cu 100% a emisiilor, arată sursele citate.

Dacă propunerea va fi inclusă în textul final al proiectului, care va fi prezentat la 14 iulie, ar urma să intre ulterior în discuţia statelor membre şi a Parlamentului European. Însă, cel mai probabil, lobby-urile din industrie şi ţările cu economii care depind în mare măsură de fabricarea automobilelor se vor opune propunerii.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow