17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Mașinile cu legume și fructe rămân parcate pe platoul din piața Vale

Soluție de compromis între administratia locală și comercianții din Paiața Vale.  In cursul zilei de miercuri a fost eliberată calea de acces dintre hala și blocurile invecinate, fără ca mașinile comercianților care vând legume și fructe sa fie evacuate. Au fost făcute măsurători și pentru fiecare a fost găsit câte un loc pentru activitatea comercială așa încât calea de acces sa rămână libera conform solicitărilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, susține viceprimarul municipiului.

În cursul zilei de marți o parte din comercianți au venit la Primărie în semn de protest. Ei au solicitat primarului sa aibă contracte și taxe mai mici și sa fie lăsați în continuare sa  isi desfășoare activitatea pe platoul de langa hala, în fata unui centru comercial. Ei au spus ca vând fructele și legumele direct din mașină pentru ca nu au unde sa le depoziteze.

Menționăm ca Piața din zona Vale urmează sa între în renovare.  Contractul a fost semnat pe 22 februarie iar lucrările trebuie finalizate în 30 de luni după realizarea proiectului. Valoarea totală a investiției, rezultata in urma licitatiei, este de aproape 7,2 milioane de lei TVA inclus, cu aproape 2,4 mil lei mai putin fata de suma estimata in studiul de fezabilitate, aprobat la inceputul anului 2019.

Conform caietului de sarcini, va fi construita o cladire cu etaj unde vor fi amenajate spatii pentru vanzarea produselor agro-alimentare, spatii comerciale, administrative si tehnice. De asemenea urmeaza sa fie modernizata si compartimentata actuala hala, pentru activitati comerciale de tip bazar. Si spatiile comerciale de pe platoul pietei ar ruma sa fie modernizate prin reabilitarea fatadelor si schimbarea acoperisului, iar terenul va fi pavat/ amenajat cu alei pietonale si locuri de parcare. In perioada lucrarilor activitatea pieței ar urma sa fie relocata pe un teren din apropiere.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow