9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022
Array

Masina cu caroserie invizibilă

- Advertisement -

Maşina cu caroserie invizibilă a fost inventată. Este vorba depre o tehnologie prin care imaginile din exterior, captate de o camera video şi oglinzi speciale, sunt proiectate în interiorul acesteia. Tehnologia a fost inventată şi dezvoltată de cercetătorii japonezi cu scopul de a scădea numărul accidentelor rutiere.

Japonezii au inventat maşina care devine transparentă, astfel şoferul poate vedea absout tot ce se află în exteriorul maşinii. Tehnologia a fost inventată de cercetătorii de la Universitatea din Keio şi are ca scop diminuarea accidentelor rutiere.
Astfel autoturismul este dotat cu o cameră video şi oglinzi speciale, iar imaginile preluate de acestea sunt proiectate în interiorul maşinii. De exemplu, dacă un şofer vrea să parcheze cu spatele sau să meargă în marsalier imaginile preluate din exteriorul maşinii sunt proiectate pe bancheta din spate a acesteia.
Menţionăm că tehnologia este abia la început, însă cercetătorii spun că în următorii ani toate maşinile vor avea această facilitate, iar în acest fel va scădea şi numărul de accidente.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow