22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Mascații au băgat spaima în comercianții din piața Vale

horacredit.ro/
oferta.oceancredit.ro
fashiondays.ro
creditfix.ro
vivacredit.ro
credius.ro
elefant.ro
elefant.ro
answear.ro
creditprime.ro

Ultimele știri

UPDATE C.P. DIICOT

La data de 18.03.2016, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Bacău şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, Neamţ şi Hunedoara au efectuat un număr de 43 de percheziţii domiciliare la persoane fizice şi juridice în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând luna ianuarie 2016, pe raza judeţului Iaşi și Neamț s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, care a avut ca scop infracţional introducerea în ţară mod ilegal a unor cantități importante de țigarete care ulterior erau comercializate pe piața ilicită din România.

S-a reţinut că unul dintre liderii grupului infracţional avea ca atribuţii contrafacerea ţigaretelor în fabrici clandestine ori introducerea ilegală a acestora din Republica Moldova şi Ucraina iar ulterior comercializarea către alţi intermediari.

Totodată, cel de al doilea lider al grupului avea în sarcină preluarea ţigaretelor şi recomercializarea acestora, în regim en-gross, către alţi intermediari de pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ, Bacău şi alte judeţe.

Din cercetări a rezultat că membrii grupului au transportat şi livrat ţigaretele de contrabandă cu ajutorul mai multor autoturisme dotate cu staţii radio emisie recepţie portabile, în special în zilele de duminică după amiaza cu scopul de a evita organele de poliţie.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 4 tone de alcool provenind din contrabandă, cantităţi importante de ţigări provenind din Ucraina, importante sume de bani (3 miliarde de lei) şi bijuterii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi  Bacău.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

……..

Mascații au băgat spaima în comercianții din piața Vale. Dis de dimineață, comercianții din piața agroalimentară din Zona Vale a Municipiului Pașcani, dar și cei de pe Esplanadă au fost verificați de ofițerii DIICOT. Ei au căutat țigări de contrabandă în urma semnalelor clare că în zonă s-ar comercializa tutun cu proveniență Republica Moldova și Ucraina. Aceștia au fost însoțiți de polițiștii de la Economic din Pașcani dar și de mascați. O parte din vânzători și patroni au fost chemați la sediul Poliției Pașcani, iar câțiva dintre ei au fost duși direct la Iași pentru audieri. De frica controalelor, mai mulți comercianți și-au închis prăvăliile, ele fiind redeschise câteva ore mai târziu, aproape de amiaza zilei.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
22.2 ° C
22.4 °
21.2 °
87 %
1.6kmh
22 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI