0.2 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Masca nu va mai fi obligatorie la locul de muncă pentru cei vaccinați, din 1 iunie, în anumite condiții

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că, de la 1 iunie, masca de protecție poate fi eliminată la locul de muncă  în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie complet vaccinate.

Potrivit anunţului făcut astăzi, 27 mai, de premier, exceptarea de la obligativitatea purtării măștii de protecție la locurile de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.

Obligativitatea purtării măştii de protecţie rămâne valabilă pentru ctivitățile culturale care vor putea fi organizate în spații deschise cu cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană. Condiția pesntru desfăşurarea unor astfel de evenimente este ca incidența COVID să fie mai mică 3 la mia de locuitori.

De asemenea, în hotărâre este prevăzut ca „organizarea activității la locul de muncă să fie realizată cu respectarea prevederilor legale emise de autoritățile competente în ceea ce privește prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor, ținând cont și de gradul de vaccinare al angajaților de la acel loc de muncă, atestat prin certificat de vaccinare împotriva virusului SARSCoV-2 prezentat de salariații pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare precum și de numărul de angajații aflați în intervalul de 90 de zile de la data testului pozitiv, pentru salariații care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, care dețin și prezintă angajatorului adeverință eliberată de medicul de familie”.

Ce restricţii ar putea fi ridicate de la 1 iunie:

La nunți, botezuri, mese festive, pot participa în exterior maximum 70 de persoane, iar în interior, maximum 50 de persoane.

S-ar putea susține spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane.

Organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în spaţii deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% a capacităţii maxime a spaţiului.

Tot la 1 iunie se permite formarea „de grupuri pietonale” din maximum 8 persoane, dacă nu provin din aceeași familie. Acum, numărul maxim permis este de 6.

Sălile de fitness, care în prezent funcționează la 50% din capacitate, vor putea funcționa la 70% din capacitate de la 1 iunie, „fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană”, dacă se atinge ținta de vaccinare și se menține rata de infectare scăzută.

Sursa Libertatea

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow