12.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Mărturiile unui copil trimis la cerșit de părinți. „Mi-e foame, am nevoie de bani pentru frații mei!” – VIDEO

Mărturiile unui copil trimis la cerșit de părinți: „Mi-e foame, am nevoie de bani pentru frații mei!” 

O copilă de 7 ani, cunoscută de cetățenii orașului ca cerând bani, a fost filmată de către un tânăr, iar videoclipul a fost încărcat pe rețelele de socializare, acolo unde a fost făcut public. Fetița răspunde întrebărilor puse de către cel care i-a dat câțiva lei pentru ca să-și poată cumpăra ceva de mâncare. Pe fir au intrat și reprezentanții Asistenței Sociale Pașcani și Iași.

În cele aproape trei minute de filmare, copila povestește că părinții o trimit la cerșit și banii strânși de la cei care își fac milă de ea îi duce acasă. Ea mai are acasă doi frați de 5, respectiv 6 ani, „care nu au ce mânca”, după cum povestește. E trimisă zilnic să aducă bani de lapte pentru frații mai mici. Mai grav, ea spune că nu primește nimic de mâncare și că mănâncă resturi din coșurile de gunoi sau pubelele amplasate în Municipiu.

Pe fir au intrat și reprezentanții Asistenței Sociale din Pașcani și Iași care fac cercetări pentru a vedea de ce familie aparține. După ce familia în cauză va fi identificată, asistenții sociali spun că vor oferi consiliere și mediere, iar cei de la Direcția Copilului Iași vor lua măsurile care se impun în astfel de cazuri.

Pentru responsabilitatea ce se pune pe umerii acestei copile de 7 ani care la vârsta ei trebuia să fie la școală, și mai ales este vârsta când trebuie să știe de joacă, copiii pot rămâne traumatizați, spun psihologii.

Acest caz nu este singular în Pașcani. Mai ales în zilele de sărbătoare, în zonele aglomerate dar și în apropiere de biserici sunt persoane care cerșesc la mila cetățenilor. Polițiștii Locali au dat mai multe amenzi în ultimele luni.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow