More

  Marturie socanta despre cum sunt tratati bolnavii la Spitalul de Urgente din Pascani. Medic chirurg: Si daca il iei in sac care este problema? VIDEO

  Marturie socanta in plenul legislativului pascanean. Un functionar public a denuntat practicile inumane si haosul de la Spitalul de Urgenta Pascani, cu scopul de a fi verificate si imbunatatite procedurile medicale de interventie.

  Mirela Ancuta, fosta campioana mondiala la Qwan Ki Do, sefa compartimentului Sport-Cultura din cadrul Primariei Pascani a povestit consilierilor locali cum tatal sau a murit de curand, cu zile, in loc sa ii fie salvata viata.

  Tanara a explicat ca bolnavul a fost tinut ore intregi la Compartimentul de Primiri Urgente si ca diagnosticul initial a fost gresit. Barbatul avea ocluzie intestinala si dureri insuportabile dar pentru ca nu i-a fost facuta o investigatie la computerul tomograf, medicul chirurg de garda a ajuns la concluzia ca ar avea cancer la colon. A doua zi medicii si-au dat seaama ca pacientul trebuie operat dar de pregatira lui, inclusiv de spalaturile interne si igiena la toaleta s-a ocupat fiica acestuia, nu de personalul medical. Barbatul a murit imediat dupa operatie, dar ar fi avut sanse sa traiasca, daca interventiile erau corecte si la timp.
  Sicnron

  Mirela Ancuta a atras atentia si asupra faptului ca la Spitalul de Urgente din Pascani pacientii sau rudele acestora sunt trimisi sa isi cumpere singuri medicamentele sau materialele medicale si ca in sala de operatii intra cine vrea inclusiv curierii pentru a aduce corespondeta medicilor. Ea a acuzat ca o parte din personalul medical se comporta foarte urat cu pacinetii si chiar cu cei care mor, in numar foarte mare la spitatul din Pascani.

  Si mai socanta a fost lipsa de reactie a primarului dar mai ales a Consiliului Local Pascani, in subordinea caruia se afla.

  Doar consilierul local Sorin Olariu a confirmat situatia din Pascani si a atras atentia ca untiatea medicala are un deficit de 170 de infirmiere iar multi dintre cei de acolo sunt angajati cu pile nu pe competente profesionale.

  Intrebati de reporterii BIT TV de ce nu au avut nici o reactie, consilierii liberali au motivat ca nu au un reprezentant in Consiliul de Administratie al spitalului si ca, pana acum, au fost informati de fosta conducere ca unitatea medicala face performata si nu are probleme.

  Consilierii pascaneni isi desfasoara activitatea si in cadrul comisiilor de specialitate ale legislativului local. Una dintre ele se ocupa de educatie , cultura, sport si sanatate din care fac parte cinci consilieri locali , Pertu Liliana, Adriana Dondas si Vasile Avramiuc de la PSD precum si Mihalea Spiridon si Maria Timofte de la PNL.

  Doi dintre ei sunt cadre medicale Maria Timofte medic la Unitatea de Primiri Urgente si asistenta sefa Liliana Pertu, directorarea de ingrijiri medicale.

  Nimeni nu a vorbit pana acum despre problemele grave din spital, desi BIT TV a prezentat, de-a lungul timpului, mai multe semnale din partea fostilor pacienti. Culmea este ca unii dintre cei nemultumiti au fost dati in judecata de spital, pentru denigrare, la fel si jurnalistii care au scris, cu banii care trebuiau folositi pentru medicamente si ingrijirea bolnavilor. Nici atunci alesii locali nu au avut nici o reactie.

  Acum unul din membrii comisiei crede ca spitalul pascanean nu ar trebui sa aiga gradul de unitate medicala de urgenta pentru ca nu ar indeplini conditiile.

  MĂRTURIE ȘOCANTĂ DESPRE CUM SUNT TRATAȚI BOLNAVII LA SPITALUL DE URGENȚE DIN PAȘCANI

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Rompak Pașcani face din nou donații de echipament medical Spitalului Municipal Pașcani

  Comunicat: Rompak Pașcani continuă acțiunea de protejare a cadrelor medicale împotriva noului coronavirus printr-o nouă donație către Spitalul Municipal Pașcani, oferind tuturor angajaților măști...

  Medic, despre faptul că tot mai mulţi români sunt afectaţi de diabet: „Există un cult al mâncării bogate”

  Peste 10% din populaţia României suferă de diabet, arată cele mai recente statistici, însă, în realitate, cifrele sunt mai mari, susţin specialiştii. Un motiv...

  Focar de COVID-19 la două centre din Paşcani. 39 de copii confirmaţi pozitiv

  39 de copii de la două centre de asistență socială din Pașcani au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. La sfârșitul săptămânii trecute au fost...

  Opinii