12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Mărturia bărbatului care a sunat la 112 după prăbușirea avionului la Tătăruși

O aeronavă de mici dimensiuni efectua sâmbătă un zbor de antrenament pentru show-ul aviatic organizat în cadrul evenimentului „Zilele Rezervației Forestiere”, ce urma să aibă loc duminică după-amiază.
În jurul orei 17,04, un apel la serviciul 112 anunța că un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un câmp din apropierea localității Tătăruși, în urma impactului fiind două victime.
„Avionul a făcut un tur deasupra pădurii. Când să se întoarcă, probabil să meargă la aterizare, a rămas fără motor sau a pierdut controlul. L-am văzut în aer, a planat și a urmat bufnitura. Am fugit imediat spre locul de unde am auzit bufnitura. Am văzut un corp la vreo 10 metri de avion. Era pilotul. Decedat l-am găsit. Celălalt se afla în stare de șoc, în avion, prins cu un picior sub epavă. L-am scos afară, l-am masat, l-am resuscitat și l-am întrebat cine este. Tragedia a avut loc chiar la marginea pădurii socrului său”, a declarat Emil Pascal, cel care a ajuns primul la locul tragediei și a sunat la serviciul 112.
Bărbatul de 33 de ani din avionul prăbușit sâmbătă după-amiaza într-o râpă din apropierea satului Vâlcica, comuna Tătăruși, a fost stabilizat de echipele de medici de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.
CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow