18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Martor: Şeful Poliţiei din Hârlău a primit ilegal lemne

  Ultimele știri

  Alt polițist la vârf pomenit în rețeaua din cadrul Ocolului Silvic, unde lemnul era valută forte. Un nume important în dosarul în care sunt deja acuzaţi primarul şi viceprimarul din Hârlău. Un martor din dosarul celor doi susţine că şeful Poliţiei din localitate a fost unul dintre „beneficiarii” unui transport ilegal de lemne.

  Noi informaţii apar în dosarul de corupţie care sunt cercetaţi Constantin Cernescu şi Florin Ţăpuşă, primar şi vi­ceprimar în Hârlău, ambii suspendaţi din funcţii, dar şi Ioan Amariei, şeful Ocolului Silvic din localitate. După ce procurorii susţineau că unul dintre şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a participat la o petrecere alături de cei trei, la care prestaţia organizatorului a fost plătită cu lemne luate ilegal de la Ocolul Silvic, numele unui alt şef de poliţie apare în anchetă. Un martor din dosar susţine că şi Dumitru Simionescu, şeful Poliţiei din Hârlău, ar fi primit ilegal lemne de la Ocolul Silvic din localitate. Comisarul şef dezminte însă acuzaţiile.

  Cea mai bună calitate, fără plată

  Potrivit unor surse judiciare, un martor audiat în dosar susţine că Dumitru Simionescu, şeful Poliţiei Hârlău, ar fi primit, în urmă cu aproape doi ani, lemne luate ilegal din patrimoniul Ocolului Silvic Hârlău. Martorul ar fi precizat că dispoziţia ar fi venit chiar de la Ioan Amariei care ar fi solicitat ca şeful Poliţiei să primească „o maşină de lemne” de cea mai bună calitate, fără ca acesta să le plătească, mai susţin sursele citate.

  Martorul ar mai fi arătat că, pentru ridicarea unui transport de opt metri cubi de lemne, care ar fi fost destinat lui Dumitru Simionescu, s-ar fi prezentat un angajat al Ocolului Silvic şi un agent de poliţie.

  Contactat de reporterii 7EST, comisarul şef Dumitru Simionescu a susţinut că nu are nicio implicare în acest caz. „Nu este adevărat. Nu mi-a dat niciun lemn. Eu nici nu am ce să fac cu lemnele pentru că locuiesc la bloc”, a declarat Dumitru Simionescu, şeful Poliţiei Hârlău.

  Simionescu: „Nu am nicio implicare”

  Comisarul-şef a explicat că posturile de poliţie de lângă Hârlău se aprovizionează toamna cu lemne de la Ocolul Silvic Hârlău, fiind o întreagă procedură de achiziţie în acest sens. „Este posibil ca în toamna lui 2014 să fi luat legătura cu şeful Ocolului Silvic Hârlău pentru a demara această procedură, dar nu a fost în interes personal. Nu am nicio implicare. Nu am luat nicio bucată de lemn”, a precizat Dumitru Simionescu.

  Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că Simionescu „nu are calitatea de suspect sau inculpat” în dosarul în care este cercetat primarul din Hârlău.

  La sfârşitul lunii ianuarie, primarul oraşului Hârlău, Constantin Cernescu, şi viceprimarul localităţii, Florin Ţăpuşă, şeful Ocolului Silvic din Hârlău, Ioan Amariei, şi şoferul personal al acestuia, Mihai Vatavu au fost reţinuţi de DNA Iaşi pentru mai multe fapte de corupţie. Procurorii au propus arestarea preventivă a edililor şi a lui Amariei, iar instanţa a dispus arestarea la domiciliu a celor trei.

  Ioan Amariei este acuzat, printre altele, că în perioada iunie-septembrie 2014, în calitate de şef al Ocolului Silvic Hârlău, a pretins şi primit de la un om de afaceri (denunţător în cauză) trei uşi de garaj în valoare de 7.000 lei, montate la o anexă a Ocolului Silvic Hîrlău, şi i-ar fi cerut acestuia să-i execute lucrări de 7.000 de lei la vila sa, lucrări pe care nu le-a mai plătit.
  Continuarea pe Ziarul 7est

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet