18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

“MARSUL SOLIDARITATII”, LA PASCANI -FOTO

Marti 2 aprilie, de Ziua Internaţională pentru Conştientizarea Autismului, sute de elevi si profesori au marsaluit pe strazile orasului, in spirit de solidaritate și respect față de copiii si persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist.
Totul s-a desfasurat sub un cer de un albastru perfect pentru ca pana si vremea a fost „solidara” cu participantii la eveniment.

Tinerii participanti,imbrăcaţi în albastru, culoarea autismului, au încercat să atragă atenţia că persoanele cu autism trebuie integrate în societate, iar datoria noastra este sa le acceptam, sa le intelegem si sa le ajutam.

Voiosi si entuziasmati, elevii au purtat pancarte si baloane albastre, prin care au dorit să-i sensibilizeze pe trecători.
Participantii au făcut si anul acesta traditionala funda umana specifică evenimentului care a ajuns la cea de-a VI a ediție.

Traseul urmat a fost Școala Gimnazială Specială Pașcani – Esplanadă – Scările mici – Strada Ștefan cel Mare și Sfânt – Primăria Municipiului Pașcani.
Inainte de a urca in zona deal, voluntarii participanti la mars au organizat un flash-mob, la baza scarilor mari.

Parteneri in cadrul evenimentului au fost toate unitățile școlare din municipiu și din împrejurimi si institutiile administrative ale orasului.
Activitatile din programul Săptămâna „Școala altfel”nu se opresc aici. Miercuri, 3 aprilie Școala Gimnazială Specială Pașcani va gazdui“Cupa Primăverii” la tenis de masă, eveniment la care sunt așteptați elevi din 6 județe, de la peste 15 școli.

Autismul este o tulburare complexă, neurobiologică, ce afectează comunicarea, relaţiile sociale şi comportamentul persoanei. Conform celor mai recente cercetări, autismul afectează 1 din 100 de copii. Autismul transcende toate graniţele sociale, culturale şi geografice, şi a devenit o criză globală în sănătatea publică, având cel mai rapid ritm de creştere.

Alte articole