18.4 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

Marșul pentru viață 2020 are loc pe 28 martie în peste 900 de localități din România și Republica Moldova

Organizatorii au făcut publice deja tema și identitatea vizuală a Marșului pentru viață 2020 România și Republica Moldova – „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”.

Organizatorii estimează că anul acesta la manifestare vor participa organizatori din peste 900 de localități de pe ambele maluri ale Prutului.

Marșul pentru viață este o mișcare globală de afirmare a frumuseții vieții umane, a dreptului la viață al copiilor nenăscuți și de sprijinire a mamelor care aleg viața. A luat ființă în 1973 în SUA, după ce Curtea Supremă din această țară a legalizat avortul la cerere din orice motiv și pe tot parcursul sarcinii în toate statele americane. Marșuri pentru viață au loc în țări din întreaga lume, din America Latină, unde strâng sute de mii de participanți, și până în Taiwan și Japonia.

În România, Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viațăLuna martie este declarată Luna pentru viață, iar organizatorii marșului sunt încurajați ca pe tot parcursul acestei luni să organizeze evenimente de conștientizare și consolidare a culturii vieții: expoziții de artă și de fotografie cu teme pro-viață, ateliere de pancarte cu mesaje care pot fi folosite la marș, dezbateri, conferințe, proiecții de filme cu tematică pro-viață, dezbateri sau ateliere de lectură cu copiii, în care se pot citi cărți pro-viață. La București se organizează anual și un cros caritabil pentru ajutorarea mamelor în criză de sarcină sau în situații dificile.

Sursa stiripentruviata.ro

Alte articole