17.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Marş pentru prietenie şi “Festivalul Toleranţei”, la Hîrlău

“Festivalul Toleranţei”, ce a avut loc vineri la Hîrlău, a fost un real succes. Sute de elevi, cadre didactice, reprezentanţi ai autorităţilor locale sau ai ONG-urilor din oraş, au participat la cea de-a treia ediţie a evenimentului. Startul a fost dat printr-un marş la prieteniei, care a pornit de la Colegiul “Ştefan cel Mare” şi a mers până la Palatul Copiilor. Străzile s-au umplut de manifestanţi cu pancarte, cu tot felul de mesaje.

Circa 300 de elevi au participat vineri la marşul prieteniei şi la „Festivalul Toleranţei”, ajuns la cea de-a treia ediţie. Centrul oraşului Hîrlău s-a umplut de prichindei, adolescenţi, cadre didactice, reprezentanţi ai ATOR, administraţiei locale sau organizaţii neguvernamentale, jandarmi şi Poliţie.

Aproape fiecare participant avea câte o pancartă, pe care erau scrise diferite mesaje către prietenie, iubire şi respect. La marş a participat şi edilul oraşului, Radu Curcă.

Evenimentul a continuat la Palatul Copiilor, cu un spectacol artistic. La deschiderea acestuia au venit directori de şcoli şi grădiniţe, reprezentanţi ai Poliţiei din oraş şi cadre didactice.

Menţionăm că festivalul devine o tradiţie pentru zona de învăţământ din Hîrlău şi împrejurimi şi are că scop, oprirea violenţei şi conştientizarea efectelor acesteia asupra copiilor şi nu numai. În toată săptămâna au fost făcute zeci de activităţi, dezbateri şi ateliere de lucru.
Organizatorii sunt Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Hîrlău, prin intermediul clubului Stefi IMPACT, 15 şcoli partenere, ATOR şi Poliţia Hîrlău.

Alte articole