Array

Marius Pintilie, singurul candidat liberal pentru Primăria Paşcani. Cu votul pedelistilor

Şedinţă importantă, la PNL Paşcani. Conducerea organizaţiei locale s-a întrunit ieri seară pentru a analiza lista celor care s-au înscris pentru a candida la alegerile locale de anul viitor. În mod surprinzător, convocarea a fost făcută de unul dintre copreşedinţi, pedelistul Cătălin Rusu, în lipsa preşedintelui Petrică Dascălu şi a înlocuitorului acestuia, consilierul Enea Neculai, plecaţi în concediu, dar şi a altor membri importanţi. Biroul Politic a constatat că pentru Consiliul Local sau înscris doar 15 persoane din 24 cât trebuie să aibă lista, două pentru Consiliul Judeţean, iar pentru Primăria Paşcani o singură candidatura – consilierul local Marius Pintilie.
La cerere acestuia, conducerea organizaţiei a dat un vot de încredere însă decizia finală ar urma fie luată de organizaţia judeţeană a PNL.
“Sâmbătă au avut loc doar primele etape din procesul de desemnare al candidaţilor. Eu mi-am manifestat dorinţa de a candida iar colegii mei au fost de acord. Urmează să fie organizat un sondaj de opinie, de verificare a popularităţii mele, nu de departajare. În funcţie de rezultate, conducerea judeţeană va valida candidatura mea sau va căuta pe altcineva…” a explicat pentru BIT TV, Marius Pintilie.
Nu toţi cei prezenţi la şedinţa au susţinut candidatura lui Marius Pintilie. Votul de încredere a fost dat doar de 15 din cei 18 prezenţi. Colegul său din Consiliul Local, Dorin Nechifor, a susţinut că desemnarea candidatului trebuia făcută în urma organizării unui sondaj de opinie, aflat în pregătire, cu trei variante: Marius Pintilie, Neculai Enea şi Eugen Chiriac. Mai mult din cei 32 de membri ai conducerii organizaţiei, (16 de la PNL şi 16 de la PDL) au participat doar 18, majoritatea democrat-liberali.
Conform calendarului PNL, până pe 31 iulie, au fost deschise listele pentru depunerea candidaturilor. Menţionăm că de la şedinţă a lipsit şi consiliera Diana Axinte. Ea nu se afla înscrisă pe lista candidaţilor pentru viitorul legislativ local.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...