26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Marius Pintilie, proces la ICCJR pentru conflict de interese

Ultimele știri

Preşedintele PNL Paşcani, Marius Pintilie va fi judecat, din nou, pentru conflict de interese. De această dată,  procesul urmează să aibă loc la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, peste aproape un an de zile, pe 7 noiembrie 2019.

Acţiunea de recurs a fost inaintata de Agenţia Naţională de Integritate în iulie 2017. De atunci dosarul a fost în procedura prealabilă. Inspectorii de integritate au cerut casarea hotărârii Curţii de Apel Iaşi, din martie 2107 prin care a fost admisa contestaţia liderului liberal privind conţinutul şi concluziile raportului de constatare.
În document se arata ca Marius Pintilie ar fi fost în situaţie de incompatibilitate şi în conflict de interese de natura administrativă şi penală cu funcţia de consilier local. Din acest motiv el ar putea pierde mandatul cu interdictia de a mai ocupa o funcţie sau demnitate publica timp de trei ani de zile, dacă decizia ICCJ va da câştig de cauză agenţiei de integritate.

Inspectorii ANI au constatat că unele dintre societăţile unde consilierul este acţionar ar fi încheiat mai multe contracte cu instituţii din subordinea Consiliului Local, în perioada 2012 – 2016, în primul mandat de consilier local, în valoare totală de peste 1,8 milioane de lei.

De cealaltă parte, Marius Pintilie a susţinut tot timpul că societăţile sale nu ar fi avut nici un contract încheiat cu instituţii publice din subordinea Consiliului Local şi că acele cumpărături. Verificate de ANI, ar fi fost făcute direct din magazinele sale fără nici o înţelegere prealabilă.
Totuşi cele mai mari plati au fost făcute după recepţia facturilor. Asta însemna ca reprezentanţii instituţiilor au luat sau au primit produsele fără să le plătească la casă, au ieşit cu ele din magazin sau au fost transportate direct la şcoli şi grădiniţe iar facturile au fost achitate mai târziu ceea ce implică în mod evident acordul administratorilor.

Mai mult,  toate achiziţiile au fost făcute fără nici o procedură, licitaţie sau încredinţare directă.
Într-un caz similar, tot fără contracte, un alt ales local a fost găsit incompatibil la Târgu Neamţ. Este vorba despre consilierul local Mihaela Marian, care a furnizat Primăriei şi instituţiilor subordonate produse în valoare de 43.934 lei.
Conform unor surse neoficiale se pare că plângerea formulată împotriva celor patru a fost semnată de Ion Motatu.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.5 ° C
27.8 °
25.2 °
43 %
2.4kmh
21 %
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI