More

  Marius Pintilie contesta decizia ANI prin care a fost gasit incompatibil şi în conflict de interese. Sunt cercetati si Pantazi, Zanet si Axinte. Cine a facut plangerea?

  Array

  Marius Pintilie, liderul PNL, Pascani spune că a aflat din presa de decizia ANI prin care a fost gasit incompatibil şi în conflict de interese de natura administrativa şi penală cu funcţia de consilier local şi ca o va contesta în instanţă. Asta deoarece societăţile la care este acţionar nu ar avea nici un contract încheiat cu institutii publice din subordinea Consiliului Local.
  Totuşi societăţile consilierului păşcănean au încasat în acesta perioadă aproape 2 miliarde de lei de la Primărie, şcoli şi grădiniţe contravaloarea unor produse alimentare şi nealimentare. Consilierul păşcănean susţine că aceste cumpărături au fost făcute direct din magazinele sale fără nici o înţelegere prealabilă.
  Precizările lui Marius Pintilie sunt greu de crezut deoarece cele mai mari plati au fost făcute dupa receptia facturilor . Asta însemna ca reprezentanţii instituţiilor au luat sau au primit produsele fără să le plătească la casă, au ieşit cu ele din magazin sau au fost transportate direct la şcoli şi grădiniţe iar facturile au fost achitate mai târziu ceea ce implică în mod evident acordul administratorilor. Mai mult toate achiziţiile au fost făcute fără nici o procedură, licitaţie sau încredinţare directă. Vezi aici lista cu facturile si platile.
  Intr-un caz similar, tot fără contracte, un alt ales local a fost găsit incompatibil la Târgu Neamţ. Este vorba despre consilierul local Mihaela Marian, care a furnizat Primăriei şi institutiilor subordonate produse în valoare de 43.934 lei.

  aniCaptură
  În ciuda evidentelor fostul candidat la primar se consideră nevinovat. Mai mult el îşi menţine declaraţia de integritate semnată cu mare tam-tam pe data de 1 iunie, chiar înainte de alegeri, Consilierul PNL a semnat că nu are probleme de incompatibilitate deşi ştia că este cercetat de ANI.
  În cadrul conferinţei de presă organizată astăzi, liberalii spun că nu ar fi singurii aleşi locali din Paşcani, pe lista ANI. Ei sustin că pe aceeaşi plângere s-ar afla şi primarul Dumitru Pantazi, administratorul public, Gică Zanet şi viceprimarul Vasile Axinte.
  Primii doi susţin că au fost reclamaţi în legătură cu declaraţiile de avere dar probleme ar fi fost clarificate, iar viceprimarul este verificat pentru că ar fi achiziţionat combustibil de la societatea la care este acţionar. El a precizat că a făcut-o pentru că nu avea altă soluţie în primele luni de mandat, din cauza lipsei de bani în bugetul local. Rămâne de văzut dacă şi cei trei vor fi găsiţi în conflict de interese.
  Conform unor surse neoficiale se pare că plângerea formulată împotriva celor patru a fost semnată de Ion Motatu.

  El a precizat pentru BIT TV ca nu îşi mai aduce aminte dacă a făcut un astfel de demers şi că ar trebui să verifice dosarul cu reclamaţii. Ulterior nu a mai răspuns la telefon.
  Mentionam ca Marius Pintilie a fost a fost găsit incompatibil şi în conflict de interese de natura administrativa şi penală cu funcţia de consilier local.
  Decizia a fost publicată astăzi de Agenţia Naţională de Integritate pe site-ul instituţiei. Conform comunicatului de presă unele dintre societăţile unde consilierul este acţionar ar fi încheiat mai multe contracte cu instituţii din subordinea Consiliului Local, în perioada 2012 – 2016.
  “În perioada exercitării mandatului 2012 – 2016, S.C. LORIMER S.A. și S.C. PANIFICAȚIE TRADIȚIONALĂ S.R.L. (societăți comerciale în cadrul cărora deținea la acea dată calitatea de asociat și de administrator) au încheiat contracte comerciale de furnizare produse atât cu Primăria Municipiului Pașcani cât și cu Creșa nr. 1 Pașcani, Colegiul Tehnic Căi Ferate „Unirea” Pașcani, Biblioteca Municipală Pașcani, Clubul Sportiv Municipal Pașcani, Școala Gimnazială” Iordache Cantacuzino” Pașcani, S.C. CLP ECO Salubritate S.A. Pașcani, S.C. Prest Serv Apa S.A. Pașcani și Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, contracte în baza cărora societățile comerciale menționate mai sus au încasat suma totală de 184.302,60 lei. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.” se arată în comunicatul ANI.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  Amendamentele Olariu, pentru lista de investitii din acest an

  Administratia locala din Pascani se pregateste pentru dezbaterea si aprobarea bugetului dar si a listei de investitii pentru anul in curs. Documentele vor fi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI