26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Marius Pintilie afla pe 14 martie daca ramane sau nu consilier local. Curtea de Apel amana hotararea in procesul de incompatibilitate

- Advertisement -

Deznodamant amanat in procesul dintre consilierul local Marius Pintilie si Agentia Nationala de Integritate. Judecatorii Curtii de Apel Iasi au decis ca pronuntarea hotararii in procesul deschis de liberalul pascanean sa aiba loc pe 14 martie, nu in sedinta de la inceputul acestei saptamani asa cum era programat. Pentru a fi prezent la process el a lipsit de la sedinta Consiliului Local care a avut loc in aceiasi zi, impreuna cu consilierul Eduard Conache, in calitate de avocat.

Liderul opozitiei din legislativul pascanean vrea sa ii convinga pe magistrati sa anuleze decizia ANI prin care a fost găsit incompatibil şi în conflict de interese de natura administrativă şi penală cu funcţia de consilier local. Daca va ramane definita atunci Marius Pintilie va pierde mandatul de consilier local si nu va mai putea ocupa o functie sau deminitate publica timp de trei ani de zile.

Conform deciziei de integritate emisa anult trecut unele dintre societăţile unde consilierul este acţionar ar fi încheiat mai multe contracte cu instituţii din subordinea Consiliului Local, în perioada 2012 – 2016, in primul mandat de consilier local, în valoare totală de peste 1,8 milioane de lei.
De cealaltă parte, Marius Pintilie, spune că societăţile sale nu ar avea nici un contract încheiat cu instituţii publice din subordinea Consiliului Local şi că acele cumpărături. Verificate de ANI, ar fi fost făcute direct din magazinele sale fără nici o înţelegere prealabilă.
Totuşi cele mai mari plati au fost făcute după recepţia facturilor. Asta însemna ca reprezentanţii instituţiilor au luat sau au primit produsele fără să le plătească la casă, au ieşit cu ele din magazin sau au fost transportate direct la şcoli şi grădiniţe iar facturile au fost achitate mai târziu ceea ce implică în mod evident acordul administratorilor. Mai mult toate achiziţiile au fost făcute fără nici o procedură, licitaţie sau încredinţare directă.
Într-un caz similar, tot fără contracte, un alt ales local a fost găsit incompatibil la Târgu Neamţ. Este vorba despre consilierul local Mihaela Marian, care a furnizat Primăriei şi instituţiilor subordonate produse în valoare de 43.934 lei.
Conform unor surse neoficiale se pare că plângerea formulată împotriva celor patru a fost semnată de Ion Motatu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow