9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022

Marius Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale Iași al PSD și candidat la Camera Deputaților: Vin în fața dumneavoastră pentru a vă prezenta soluțiile PSD pentru scoaterea României din marasmul social în care a fost adusă de o guvernare liberală incompetentă în contextul unei pandemii pe care nu e capabilă să o gestioneze! (P)

- Advertisement -

Lipsa unui program economic coerent prin care să se răspundă provocărilor ridicate de criza COVID a făcut ca țara noastră să se confrunte astăzi cu o veritabilă criză socială ce afectează milioane de români. În lipsa unui sprijin eficient al statului, firmele românești au fost aduse în situația de a închide contractele de muncă a peste 800.000 de angajați și să reducă salariile în cazul multor altora. Scăderea bruscă a veniturilor, atât în cazul noilor șomeri, cât și a angajaților rămași a provocat o reacție în lanț, fiind grav afectate mai ales familiile cu mulți copii și cele având vârstnici sau persoane cu handicap în întreținere. Aceasta este marea problemă de azi, iar soluțiile propuse PSD sunt de natură să asigure o rezolvare pe termen lung.

În domeniul social, principalele noastre ținte sunt recuperarea celor 800.000 de șomeri nou-apăruți și creșterea veniturilor salariale, astfel încât numărul românilor ce câștigă peste 1.000 euro lunar să crească cu cel puțin o jumătate de milion. Totodată, vizăm creșterea puterii de cumpărare a salariului minim cu cel puțin 37%, ca și majorarea alocațiilor și altor tipuri de prestații financiare, astfel încât numărul persoanelor confruntate cu sărăcia să scadă cu 1,5 milioane. Pentru aceasta, sunt necesare atât măsuri dedicate firmelor, cât și proiecte orientate spre cetățean.

Programul „Scut pentru România” vizează stimularea firmelor să creeze și să mențină locuri de muncă, cu precădere în zonele afectate de un șomaj ridicat și în care șomerii sunt fie tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, fie persoane peste 55 de ani. Pentru aceasta, se vor acorda ajutoare de până la 100.000 de euro prin compensarea cheltuielilor cu înființarea locurilor de muncă, vouchere de aceeași valoare pentru calificarea angajaților, ca și prime de ocupare de 600 de euro, timp de un an, împărțite în mod egal între angajat și angajator. Prin alte programe, dedicate diverselor categorii profesionale se vor acorda prime de acomodare, se vor subvenționa cursuri de agronomie, agricultură și meșteșuguri, cursurile la școala de șoferi sau finalizarea cursurilor profesionale și se vor acorda granturi pentru înființarea de întreprinderi sociale care să angajeze persoane din grupuri vulnerabile.

O atenție deosebită va fi acordată pregătirii tinerilor ucenici, prin folosirea experienței și cunoștințelor meseriașilor aflați în activitate. Prin programul „Mentorat cu seniori” se va acorda o primă de 50% din salariul minim, împărțită în mod egal între angajat și angajator, astfel încât lucrătorul vârstnic să-și poată dedica o parte a timpului de lucru pregătirii ucenicilor, fără ca firma la care lucrează să aibă de suferit. Iar exemplele pot continua.

Doar PSD reprezintă siguranța unui trai mai bun pentru toți ieșenii! Pe 6 decembrie votați echipa social-democraților pentru Parlamentul României!

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow