27.1 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022

Marius Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale Iași al PSD și candidat la Camera Deputaților: Se împlinesc astăzi 102 ani de când, la Alba Iulia, se decidea unirea Transilvaniei cu România. (P)

În anii ce au urmat, România a arătat lumii că o țară întregită, stăpână pe ea însăși, poate juca un rol de prim rang în viața politică și economică internațională. Succesul României interbelice nu s-a datorat însă doar simplului fapt că țara noastră avea o suprafață teritorială mai mare ci, mai ales, faptului că românii se regăseau, pentru prima oară în istorie, uniți în jurul aceluiași tricolor. A fost momentul nostru astral, când, în sfârșit, eram „uniți în cuget și simțiri”, așa cum spusese cândva poetul Andrei Bârseanu, deputat în Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.
Azi, mai mult ca niciodată, tocmai unirea este cea care ne lipsește. În decurs de doar un an, liberalii au reușit contraperformanța de a-i învrăjbi pe români unii împotriva altora. Iar aceasta, tocmai într-o vreme în care pandemia și efectele sale socio-economice ar impune solidaritatea între populație și autorități.
Cu zâmbetul pe buze, PNL prezintă o catastrofă economică și socială drept o nouă „Epocă de Aur”. Economia României s-a prăbușit cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Liberalii se fac că uită asta, afirmând în schimb că, de la un trimestru la altul, economia a crescut cu 5,7%. Da, din fundul oceanului nu poți înota decât în sus. În același trimestru, economia Franței a crescut cu 18,7%, dar asta liberalii nu mai spun.
Ziua de 1 Decembrie 1918 a mai marcat un eveniment, mai puțin cunoscut și care este doar rareori evocat. Pe când la Alba Iulia se vota entuziast unirea Transilvaniei cu Țara, trupele române reintrau în Bucureștiul eliberat.
În umbra Marii Uniri avea loc, simbolic, și recâștigarea capitalei. Peste câteva zile, românii sunt chemați la vot. Avem ocazia să recâștigăm România pentru români, iar această dorință și această hotărâre le-am putut vedea în ochii ieșenilor cu care ne-am întâlnit astăzi, în această zi sfântă pentru toți românii. Prin unire avem posibilitatea de a scoate România din marasmul în care se află azi.
Vă invit să votați echipa social-democraților pentru Parlamentul României!

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow