13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023
Array

Marius Ceteraș la Pașcani a lansat cartea și a jucat un simultan cu 22 de persoane

Marius Ceteraș la Pașcani a lansat cartea și a jucat un simultan cu 22 de persoane

Week-end plin pentru iubitorii de șah la Pașcani. Amatori sau profesionișiti, zeci de persoane s-au înscris la evenimentul denumti sugestiv Cupa Pașcaniului la șah. Frumusețea evenimentului a venit și din partea a doi maeștri într-ale șahului veniți în oraș pentru a arbitra, dezbate și a lansa o carte așteptată de jucătorii sportului minții. Vineri și sâmbătă a avut loc întâlnirea cu Marius Ceteraș, maestru FIDE.

Vineri seara, 7 iulie, la Biblioteca Municipala Pascani, a fost lansată cartea „100 teste de sah. Atacul asupra regelui” scrisă de maestru în șah Marius Ceteraș care a descris evenimentul ca fiind unul cu o atmosfera foarte placuta, in mijlocul unei comunitati cu o mare pasiune pentru sah si cultura. De asemenea, a lansat invitația pășcănenilor să vină la Alba Iulia, pentru a sarbatori impreuna Centenarul Unirii.

A urmat și o dezbatere cu tema – șahul între sacrificiu și pasiune. Apoi ziua de sâmbătă s-a încheiat un simultan de șah unde maestrul Ceteraș a jucat în același timp cu 22 de persoane, de diferite vârste însă profesioniși în acest joc.

După câteva ore de jucat șah, rezultatul final a fost 16 victorii, 5 remize si o infrangere pentru oaspetele de la Alba Iulia.

Marius Ceteraș are 44 ani și este campion național de seniori la șah rapid și campion național de juniori la șah clasic. Deține titlul de maestru FIDE. El a inceput sa joace sah de la varsta de 5 ani, iar de la varsta de 10 ani a inceput sa studieze sahul cu maestrul Mihail Breaz. Este antrenor de sah din 1995, arbitru de sah din 1997 și autor a mai multor cărți tematice.

Povestea de viață o aflați în cadrul interviului acordat pentru BIT TV pentru emisiunea Jos pălăria!

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow