15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Mărioara şi cultura: Petreceri în loc de spectacole, la Casa de Cultura din Paşcani

Nu aveti unde sa va petreceti ziua de nastere, onomastica sau alte evenimente importante din viata dumneavoastra? Raspunsul poate fi surprinzator, mai ales pentru cei care au respect fata de institutiile de cultura, la Casa Municipala de Cultura „Mihail Sadoveanu”. Chiar in acesta locatie, in seara zilei de 5 februarie a.c., conducerea institutiei a organizat o petrecere de pomina cu muzica, mancaruri alese si bautura, la care au participat peste 40 de persoane.

Mai exact, pe parcursul a peste 4 ore a fost organizat un banchet pentru iesirea la pensie a uneia dintre salariate, ale institutiei. Contactata telefonic, directoarea Marioara Preutu a lasat sa se inteleaga ca nu este nimic anormal ca astfel de petreceri sa aiba loc, in salile destinate activitatilor culturale.

Nu este prima petrecere de acest gen organizata intr-o institutie culturala din Pascani. Tot la Casa de Cultura, de-a lungul timpului, au fost organizate mai multe petreceri de majorat, de catre elevii din Pascani. De asemenea, tot aici a fost organizat si Revelionul 2012-2013, totul sub ochii si cu aprobarea tacita a Consiliului Local. Nu se stie inca daca inchirierea locatiei se face cotra cost sau nu. Cert este ca directoarea institutiei a mai avut incercari de a da o cu totul alta utilitate Casei de Cultura, cum ar fi, de exemplu, deschiderea unei cafenele sau inchirierea birourilor in favoare unor societati comerciale.

Petrecerile de la Casa de Cultura din Pascani i-au luat pe suprindere pe alesii locali. Presedinta Comisiei de invatamant-cultura din cadrul Consiliului Local spune ca va analiza acesta problema, in viitoarea sedinta a  Consiliului de Adminsitratie, programata in acesta seara.

Mentionam ca din CA-ul institutiei fac parte consilierii Vasile Haldan, Gabriela Nedelcu si Carmen Apostol, dar si inspectorul pe probleme de sport Mirela Ancuta. ziarulorizont.info

Alte articole