15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Marii comercianți, obligați să vândă 51% produse din producția românească

Veste uriașă pentru producătorii români, dar și pentru cumpărători. Senatul a adoptat un proiect legislativ prin care minimum 51% din carnea, legumele și fructele de pe rafturile marilor comercianți vor fi din producția românească. 

 Inițiatorul propunerii legislative este social democratul Ovidiu Donțu. Senatul este prima Cameră sesizată. Decizia finală aparține Camerei Deputaților. Senatorii au votat cu 76 de voturi pentru și patru abțineri.
Ovidiu Donțu a explicat, în expunerea de motive, că are ca scop asigurarea accesului facil al producătorilor naţionali pe piaţa de desfacere reprezentată de comercianţii cash&carry.

„Persoanele juridice autorizate să desfăşoare activităţi de comercializare pentru produse alimentare au obligaţia ca pentru carne, legume şi fructe să achiziţioneze aceste produse, în proporţie de cel puţin 51%, corespunzător fiecărei categorii, provenite din lanţul alimentar scurt aşa cum este definit în Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene. În lunile de iarnă (decembrie-februarie), în magazinele menţionate, legumele şi fructele din import să reprezinte maxim 70% din ofertă, pe fiecare categorie. Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă de la 25.000 lei la 50.000 lei, în măsura în care nu sunt aplicabile prevederile Legii concurenţei”, se arată în raportul favorabil al Comisiei economice, însuşit de plenul Senatului, potrivit

sursa dcnews.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow